Zanimljivosti

Richard Gere - TOP 10 Filmova

Oficir i džentlmen (An Officer and a Gentleman) 1982.



Drama, Romantični

REDATELJ: Taylor Hackford
ULOGE: Richard Gere, Debra Winger, David Keith

Tragična smrt majke primorala je mladog Zacka na odlazak na Philippine gdje nastavlja život sa ocem. Sada već odrasli Zack (Richard Gere) sanja o karijeri vojnog pilota te se upisuje na vojnu akademiju usprkos protivljenju sumnjičavog oca. Zackov tvrdoglavi instruktor, narednik Emil Foley (Lous Gossett Jr.) dijeli mišljenje njegovog oca te čini sve ne bi li natjerao novaka da sam odustane. Zack i njegov prijatelj Sid u međuvremenu krate vrijeme u društvu Paule (Debra Winger) i Lynette (Lisa Blount), lokalnim djevojkama koje rade u obližnjoj tvornici papira. Djevojkama iz radničke klase specijalnost je 'hvatanje' regruta što im pomaže da začine monotonu svakodnevnicu no ovoga bi puta to moglo biti više od čiste zabave. Zack se nalazi na velikom ispitu koji će mu usmjeriti kako karijeru tako i privatni život.




Jesen u New Yorku (Autumn in New Yorku) 2000.



Drama, Romantični

REDATELJ: Joan Chen
ULOGE: Richard Gere, Winona Ryder, Anthony LaPaglia

On je 48-godišnjak na naslovnici njujorškog magazina, ugledni restaurator i ženskar koji ne vjeruje u ljubav. Ona ima 22 godine, umjetnica je i živi s bakom. Nakon njihove prve zajedničke noći, Charlotte (Winnona Ryder) povjeri Willu (Richard Gere) da boluje od zloćudnog tumora, a on njoj neka ne očekuje od njega ozbiljnu vezu. Will ubrzo shvati kako je Charlotte zabavna i nepredvidljiva, te ju zavoli. Naviknut na neformalni seks, on ju prevari, a ona ga nogira. Nastoji ju uvjeriti da mu oprosti, no može li se promijeniti, postati odgovoran i skrbiti o njoj kad se razboli?




Chicago (Chicago) 2002.



Komedija, Kriminalistički

REDATELJ: Rob Marshall
ULOGE: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere

Roxie Hart (R. Zellweger) sanja o tome da postane zvijezda kabareta te stoga vara svojeg naivnog supruga Amosa (J. C. Reilly) sa slatkorječivim šminkerom Fredom Caselyjem (D. West). Kad otkrije da joj Fred već dulje vrijeme prodaje maglu, Roxie ga hladnokrvno ubije i završi iza rešetaka. U zatvoru upozna lijepu i ciničnu Velmu Kelly (C. Zeta-Jones), uistinu zvijezdu kabareta koju je s divljenjem gledala na pozornici sve dok ova nije ulovila svoju sestru i supruga in flagranti, te ih lišila života i završila u čikaškoj kaznionici. Čim dozna da Velmu štiti glasoviti odvjetnik Billy Flynn (R. Gere), koji dosad nikad nije izgubio slučaj, Roxie nagovori Amosa da skupi dovoljno novca te unajmi Billyja za njezinu obranu. Natječući se za osvajanje Billyjeve naklonosti, ali i za odlazak na slobodu, Velma i Roxie jedna drugoj postanu najljuća konkurencija. Za to vrijeme Billy čini sve ne bi li objema šarmantnim zatvorenicama priskrbio dovoljno pozitivnog publiciteta i omogućio im nastupanje na pozornici.




Hachiko - priča o psu (Hachi: A Dog's Tale) 2009.



Drama

REDATELJ: Stephen P. Lindsey
ULOGE: Sarah Roemer, Richard Gere, Joan Allen, Cary-Hiroyuki Tagawa

Ova nevjerojatna istinita priča američka je adaptacija japanske priče o lojalnom psu imena Hachiko. Svakoga dana Hachiko prati svog vlasnika do željezničke stanice i dočekuje ga nakon posla na istome mjestu. Nažalost, jednoga dana njegov vlasnik ode na posao, ali se nikada više ne vrati. Unatoč tome, Hachiko će sljedećih devet godina svakoga dana dolaziti u isto vrijeme na isto mjesto na željezničkoj postaji, očekujući svog vlasnika da se vrati.




Olujna ljubav u Rodantheu (Nights in Rodanthe) 2008.



Drama, Romantični

REDATELJ: George C. Wolfe
ULOGE: Diane Lane, Richard Gere, Christopher Meloni

Adrienne Willis, žena čiji je život u kaosu dolazi u mali obalni gradić Rodanthe kako bi posjetila obiteljski hotel svog prijatelja. Nada se da će tu pronaći mir koji očajnički treba i da će moći razmisliti o svojim životnim problemima, suprugu koji joj se želi vratiti i kćerki koja prezire svaku njenu odluku. Po dolasku Adrienne, najavljena je velika oluja, što joj onemogući odlazak kući, a u isti hotel u kojem se ona nalazi dolazi i Dr. Paul Flanner.




Zgodna žena (Pretty Woman) 1990.



Komedija, romantični

REDATELJ: Garry Marshall
ULOGE: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander

Edward Lewis (R. Gere) nemilosrdni je i silno bogat biznismen specijaliziran za kupovinu kompanija u poslovnim poteškoćama, koje potom dijeli na manje dijelove i dobro prodaje, ne brinući se za sudbinu zaposlenih. Lewis poslom dolazi u Los Angeles, gdje mu mlada i privlačna ulična prostitutka Vivian Ward (J. Roberts) pokaže put do Beverly Hillsa. On je pozove da provede noć s njim u luksuznom hotelu, a sutradan joj predloži da s njim ostane cijeli taj poslovni tjedan u Los Angelesu, za tri tisuće dolara. Pošto joj se Lewis svidio, Vivivan prihvaća, a on joj kupuje novu i vrlo skupu garderobu. Vivianina neposrednost i dobrota počinju pozitivno djelovati na tvrdokornog biznismena.




Jeste li za ples? (Shall We Dance) 2004.



Komedija, Drama

REDATELJ: Peter Chelsom
ULOGE: Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon

John Clark (R. Gere) naizgled ima sve u životu. U sretnom je braku s voljenom suprugom Beverly (S. Sarandon), ima dvoje djece Jennu (T. Hope) i Evana (S. Sands), dok u odvjetničkoj tvrtki u kojoj radi zarađuje jako dobro. No u životu mu nedostaje nadahnuća te s čežnjom promatra školu plesa pokraj koje prolazi svaku večer vraćajući se s posla. Odlučivši promijeniti nešto u svom životu, John se prijavi na satove plesa u školi koju vodi gospođica Mitzi (A. Gillette). Ostali polaznici imaju vlastite razloge zašto su upisali školu: Vern (O. Benson Miller) želi zablistati na skorom vjenčanju, Chic (B. Cannavale) nastoji osvojiti svaku djevojku koju pozove van, dok se Bobbie (L. A. Walter) priprema za natjecanje. U školi Johnu pozornost privuče povučena instruktorica Paulina (J. Lopez) koju već dugo muči bolna prošlost.




Šakal (The Jackal) 1997.



Akcija, Kriminalistički, Drama

REDATELJ: Michael Caton-Jones
ULOGE: Bruce Willis, Richard Gere, Sidney Poitier

Neuhvatljivi plaćeni ubojica Šakal (B. Willis) dobio je od ruske mafije nalog za ubojstvo visoko pozicionirane osobe u američkoj tajnoj službi. Nemajući drugog izbora, zamjenik direktora FBI-a, Carter Preston (S. Poitier), i hrabra časnica ruskog MVD-a, Valentina Koslova (D. Venora), angažiraju jedinu osobu koja je ikada vidjela Šakala - osuđenog IRA-inog snajperista, Declana Mulqueena (R. Gere)Declan s agentima kreće u potragu za ubojicom, koji mu je u prošlosti nanio veliko zlo.




Odbjegla nevjesta (Runaway Bride) 1999.



Komedija, Romantični

REDATELJ: Garry Marshall
ULOGE: Julia Roberts, Richard Gere, Joan Cusack

Maggie (Julia Roberts) je žena koja je pred oltarom ostavila toliko zaručnika da su je prozvali " Odbjeglom Nevjestom ".Njujorški reporter (Richard Gere) dobio je zadatak da o njoj napiše članak. Pronađe je u malome gradu u Marylandu, gdje provodi vrijeme s obitelji i sprema se za novo vjenčanje. No, što više vremena provodi s upornim reporterom, Maggie se sve češće pita želi li se doista udati za svoga zaručnika.




Nevjerna (Unfaithful) 2002.



Drama, Triler

REDATELJ: Adrian Lyne
ULOGE: Richard Gere, Diane Lane, Olivier Martinez

Edward (R. Gere) i Connie (D. Lane) žive u braku iz snova: imaju lijepu kuću u predgrađu, devetogodišnjeg sina-i dovoljno materijalnih sredstava za bezbrižan život. Tijekom jednog izleta na Manhattan, Connie upozna desetak godina mlađeg trgovca knjigama, Paula (O. Martinez), prema kojem osjeti snažnu tjelesnu privlačnost. Kada Edward uhvati Connie u sitnoj laži, u njemu se pobudi sumnja da je njegova idealna žena možda nevjerna.

Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.