Zanimljivosti

TOP 10 filmova inspiriranih stvarnim serijskim ubojicama

Iz pakla  (From Hell) 2001.






Horor, Misterija, Triler

REDATELJ: Albert Hughes, Allen Hughes
ULOGE: Johnny Depp, Heather Graham, Ian Holm

Film inspiriran serijskim ubojicom "Jack Trbosjek (Jack The Ripper)" koji je 1980-tih na ulicama
Londona terorizirao žene koje su se bavile prostitucijom te nikada nije uhvaćen. Tipična Trbosjekova ubojstva događala su se na javnim ili polujavnim mjestima: ubojica bi žrtvama prerezao grkljan, a onda bi ih sakatio. Danas prevladava mišljenje da su žrtve prvo zadavljene da bi bile ušutkane. Zbog prirode rana na nekim Trbosjekovim žrtvama, kojima su odstranjeni i organi, misli se da je Jack Trbosjek bio liječnik, kirurg ili mesar.


Zodijak (Zodiac) 2007.



Kriminalistički, Povijesni, Drama

REDATELJ: David Fincher
ULOGE: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Zodijak (Zodiac killer) je serijski ubojica bio aktivan u Sjevernoj Kalifornijiod 1960. do sredine 1970-tih godina. Ime Zodiac dao je sam sebi u sarkastičnim pismima koja je slao policiji i medijima, 4 šifrirana pisma, od kojih je samo jedno uspješno dešifrirano. U pismu je navodio grozote o tome kako voli ubijati ljude, i kako će zbog toga ići u raj gdje će sve njegove žrtve biti njegovi robovi. Unatoč ogromnoj potrazi, Zodijak je uspio ubiti 7 ljudi, a policija nikada nije otkrila njegov identitet.


Kad jaganjci utihnu (The Silence of the Lambs) 1991.



Kriminalistički, Drama, Triler

REDATELJ: Director: Jonathan Demme
ULOGE: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney

Najpoznatiji filmski serijski ubojica, Hannibal Lecter zasnovan je na liku Alberta Fisha, perverznog kanibala zamaskiranog u lik krhkog starca. Omiljene žrtve čije je meso nakon mučenja i ubojstva jeo, bila su djeca. I sam otac šestero djece, opsjednut boli, tridesetih godina prošloga stoljeća zapanjio je Sjedinjene Države zastrašujućim ubojstvima koja je na kraju i priznao. iako se branio neuračunljivošću, porota ga je osudila na smrt na električnoj stolici.


Ted Bundy (Bundy) 2002.


Kriminalistički, Drama

ŽANR: Matthew Bright
ULOGE: Michael Reilly Burke, Boti Bliss, Julianna McCarthy

Ted Bundy naizgled normalan, fetišist čije su žrtve u pravilu bile studentice s dugom tamnom kosom koje liče na njegovu bivšu djevojku. Uvlačio je djevojke u svoj automobil. Ubijao ih je u obližnjoj šumi, a nakon toga silovao i sadomizirao. Nakon uhićenja, postao je slavan priznavši više od trideset ubojstava. Zatekla ga je smrtna presuda u dobi od 33 godine.


Gacy (Gacy) 2003.




Kriminalistički, Drama

REDATELJ: Clive Saunders
ULOGE: Mark Holton, Adam Baldwin, Tom Waldman

John Wayne Gacy poznati kao čovjek klaun, američki je silovatelj i serijski ubojica 1972/1978-ih. Osuđen je za seksualno zlostavljanje i ubojstvo najmanje 33 dječaka koje je namamio do svoje kuće gdje ih je potom zadavio. 26 je zakopao ispod svoje kuće , 3 na imanju, a preostalu četvoricu bacio je u rijeku.
Osuđen je za samo 12 ubojstva doživotnom kaznom. Nakon  odsluženih 14 godina  uspavan je smrtonosnom injekcijom u 1994.-oj.


Ljeto sa Samom (Summer of Sam) 1999.



Drama, Kriminalistički

REDATELJ: Spike Lee
ULOGE: John Leguizamo, Adrien Brody, Mira Sorvino

David Berkowitz znan kao Samov sin, američki je serijski ubojica osuđen zbog mnogih streljačkih napada početkom ljeta 1976. Ubojstava su se nastavljala i iduće godine gdje je 6 osoba izgubilo život, a 7 je teško ranjeno.

Dahmer (Dahmer) 2002.



Kriminalistički, Drama

REDATELJ: David Jacobson
ULOGE: Jeremy Renner, Bruce Davison, Artel Great

Jeffrey Dahmer je američki serijski ubojica i seksualni prijestupnik. On je ubio 17 muškaraca i dječaka između 1978-1991. Uz njegova ubojstva uključeni su i silovanje, nekrofilija i kanibalizam. Godine 1994, Dahmer je pretučen na smrt od strane kolega zatvorenika u zatvoru.


Brda imaju oči (The Hills Have Eyes) 2006. 



Horor

REDATELJ: Alexandre Aja
ULOGE: Aaron Stanford, Kathleen Quinlan, Vinessa Shaw, Emilie de Ravin

Film "Brda imaju oči" inspiriran je ubojicom zvanom "Swaney Bean" koji je sa svojom obitelji naselio pečinu u Škotskoj negdje sredinom 16 stoljeća. Njihova još uvijek nepoznata ubojstva završila su nakon što je škotski kralj James VI  i njegova vojska ulovila i ubila cijelu obitelj. 


Bostonski davitelj (The Boston Strangler) 1968.




Kriminalistički, Drama, Misterija

REDATELJ: Director: Richard Fleischer
ULOGE: Stars: Tony Curtis, Henry Fonda, George Kennedy

Boston Strangler je ime dano serijskom ubojici koji je u Bostonu u ranim 1960-ima ubio nekoliko žena. Ubojstva se  pripisuju Albertu DeSalvou zbog ispovijedi u drugom sudskom postupku. Međutim, stranke koje su  istraživale slučaj ukazuju da su ubojstva možda provedena od strane dviju osoba.


Psiho (Psycho) 1960.



Horor, Misterija, Triler

REDATELJ: Alfred Hitchcock
ULOGE: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Ed Gein (Edward Theodore Gein) jedan od najozloglašenijih američkih serijskih ubojica.
Ubrzo nakon majčine smrti postao je opsjednut nasiljem i seksom.Sa prijateljem je iskopao 15 leševa žena iz lokalnih groblja, uključujući i tijelo svoje majke. Imao bi spolne odnose s tijelima. Postao je opsjednut idejom da postane žena, pa bi sa tijela oderao kožu i nosio ju.Od lubanja bi radio posude za vino na način starih Vikinga. 8. prosinca 1954. ubio je Mary Hogan: ustrijelio ju je u glavu puškom kalibra .22, stavio ju je na saonice i odvukao kući. 16. studenog 1957 ušao je u trgovinu koju je vodila Bernice Worden. Rekao joj je da želi kupiti antifriz. Zaklao ju je, ukrao joj blagajnu, odvukao je svojoj kući, odrubio joj glavu, i objesio ju za noge u podrumu. Njezin sin, zamjenik šerifa, vratio se iz lova i našao lokvu krvi u trgovini. Policija je imala razloga sumnjičiti Eda. Odvezli su se do njegove kuće i primijetili da su vrata otključana. Ušli su unutra i našli ostatke tijela Mary Hogan i tijelo Bernice Worden. Uhitili su Eda i priznao je ubojstva i pljačke grobova. Izvukao se ludilom, a ostatak života, od 1968. do smrti proveo je u bolnici. Umro je 1984. u 78. godini od zatajenja pluća.

Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.