Zanimljivosti

TOP 10 Filmskih čarobnjaka

Gandalf (Ian McKellen)

Film: Gospodar prstenova






















Gandalf je bio jedan od starijih čarobnjaka koji su bili poslani u Međuzemlje kako bi pružali otpor Sauronu. Tijekom svojih dvije tisuće godina boravka u Međuzemlju, Gandalf je počeo razumijevati način življenja tih stanovnika, pogotovo hobita. Gandalf je konstantno radio na planovima koji će kontrirati samome Sauronu i on sam je pokrenuo lanac događaja koji su na kraju rezultirali padom Gospodara Tame.


Albus Dumbledore (Michael Gambon)

Film: Harry Potter























Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore je jedan od najboljih slavnih čarobnjaka na svijetu. Poznat je po različitim načinima upotrebljavanja zmajeve krvi, a surađivao je sa alkemičarom Nicholasom Flamelom. Bio je direktor Bradavičarske akademije vještičarenja i čarobnjaštva, član Reda Merlin,- prve klase i utemeljitelj Reda Feniksa. Ona ima ogromnu moć, koja uglavnom potječe iz njegova čarobnog štpića.


Harry Potter (Daniel Radcliffe)

Film: Harry Potter






















Postao je slavan kad je imao samo jednu godinu i kad je Lord Voldemort, čarobnjak koji je izazivao strah cijelog čarobnjačkog svijeta, napao njegov dom i ubio njegove roditelje, ali nije uspio ubiti njega, iako ga je ostavio s prepoznatljivim ožiljkom u obliku munje. U pokušaju da ga ubije, Voldemort je iščupan iz svojeg tijela što je bila posljedica njegove vlastite kletve, Avade Kedavre. u Hogwartsu, Harry je pokazao da je nadareni čarobnjak posebno se istaknuvši u Obrani od mračnih sila i metloboju, a unutar svog doma, Gryffindora, prepoznat je i kao sposobni vođa. Unatoč njegovim najboljim pokušajima, nije uspio suzbiti svoju slavu i to mu je u nekim trenutcima bio izvor velike frustracije. Međutim, unatoč svom pritisku, ostao je iznimno hrabar, plemenit i ponosan, iako su se te kvalitete znale i loše odraziti u onome što je Hermiona Granger nazvala "slabosti na spašavanje ljudi". Njegovi su najbolji prijatelji Ron Weasley i Hermione Granger


David Lo Pan (James Hong)

Film: Velika gužva u Kineskoj četvrti

























Bradatom čarobnjaku iz drevnog istoka možda je potrebna manikura ali on je bez sumnje jedna od najvećih filmskih zvijezda 80-tih. Izgleda kao drhtav starac ali ispod njegovih bora krije se nesretnjaković. Njegova nauma je da se uda za zelenooku djevojku te da prekine dugogodišnje prokletstvo. Iza svega on samo želi biti voljen.


Merlin (Nicol Williamson)

Film: Excalibur

























Merlin je savjetnik kralja Artura pa čak i njegov odgojitelj koji mu je pomogao da ispuni svoju sudbinu, pokazavši mu Excalibur, mač u kamenu (u ranijim legendama, radilo se, zapravo, o dva različita mača)



Professor Marvel (Frank Morgan)

Film: Čarobnjak iz Oza (1939.)






























Akiro (Mako Iwamatsu)

Film: Conan razarač
























Miracle Max  (Billy Crystal)

Film: Kraljevna nevjesta
























Tim the Enchanter  (John Cleese)

Film: Monty Python i Sveti gral 























Ulrich (Ralph Richardson)

Film: Lovac na zmajeve


Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.