Zanimljivosti

Leonardo DiCaprio - TOP 10 Filmova

 


Nakon što je kultni film "Titanic" označio prekretnicu u njegovu životu i osigurao mu svjetsku slavu, nakon kojeg su se nove uloge počele samo nizati u filmovi poputa "Žala" u kojem je čak progovorio i hrvatski jezik, u "Romeu i Juliji", "Uhvati me ako možeš", "Povratniku", "Vuku s Wall Streeta", "Bilo jednom u Hollywoodu" i mnogim drugima. Često je igrao uloge nervoznih muškaraca, one nekonvencionalne, brutalne, uloge zločinaca ali i uloge zavodnika. U nastavku vam donosimo 10 (nama) najboljih filmova Leonarda DiCapria:


Što muči Gilberta Grapea (What's Eating Gilbert Grape) 1993.



Drama

REDATELJ: Lasse Hallström
ULOGE: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis

U gradiću Endori živi mladić imenom Gilbert Grape (Johnny Depp) koji, nakon očeve smrti, ima zadatak brinuti o svom mlađem hendikepiranom bratu Arnieju (Leonardo DiCaprio). Cijela obitelj pomalo je ekscentrična i čudna, majka Bonnie već godinama nije izašla iz kuće pa je starija sestra preuzela ulogu domaćice, dok je mlađa u dobi adolescencije koja ne podnosi nikoga u svojoj blizini. Jedini je Gilbert koji pokuašava voditi normalan život i skrbiti za obitelj radeći u malenoj trgovini koja uskoro dobiva veliku konkurenciju u obliku supermarketa. Pomalo ustaljenu dnevnu rutinu zakuhat će mlada Betty (Juliette Lewis) koja se zaustavlja u mjestu zbog kvara na autoprikolici u kojoj putujem sa svojom bakom.


Odbjegli Django (Django Unchained) 2012.



Drama, vestern

REDATELJ: Quentin Tarantino
ULOGE: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio

Dr. King Schultz njemački je lovac na glave i bivši zubar koji kupuje Djanga kao svog roba kako bi mu ovaj pomogao identificirati ostale lovce na glave. Nakon što uspješno završe zadatak, Django biva oslobođen i regrutiran od strane Schultza kao poslovni partner. Django ubrzo od Schultza počinje učiti zanatske vještine pa zajedno odu u Mississippi kako bi oslobodili Djangovu ženu Broomhildu. Međutim, nakon što dogovor o kupnji njegove žene s nemilosrdnim vlasnikom plantaže Calvinom Candiejem propadne, Django će se naći uvučen u borbu za vlastiti život, život svoje žene, ali i mogućnošću za slatkom osvetom…


Otok Shutter (Shutter Island) 2010.



Misterija, triler

REDATELJ: Martin Scorsese
ULOGE: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo

Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) i njegov novi partner, Chuck Aule (Mark Ruffalo), dvojica su saveznih šerifa koji istražuje nestanak osuđenog ubojice koji je pobjegao iz umobolnice, a za kojeg se sumnja da se skriva na zabačenom otoku Shutter. Cijela situacija naglo se zakomplicira nakon što otok pogodi veliko nevrijeme koje ih odvoji od ostatka svijeta.


Avijatičar (Aviator)2004.



Biografski, drama

REDATELJ: Martin Scorsese
ULOGE: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale

Nakon što je osnovao Hughes Aircraft Company i hrabro postavio nekoliko rekorda u brzini, postao je najpoznatijim američkim letačem nakon Charlesa Lindbergha. Kasnije je preuzeo TWA i sanjao o izgradnji najvećeg aviona svijeta, leteće lađe poznate pod imenom The Hercules. Bio je poznat po svojem bogatstvu, neustrašivoj briljantnosti i romantičnim izletima te duhovnoj potrazi za budućnošću. Film istražuje svijet postignuća, ali i emocionalni život Howarda Hughesa, uključujući ljubavne afere s dvije holivudske legende – elegantnom južnjakinjom Katharine Hepburn (Blanchett) i zasljepljujućom ljepoticom Avom Gardner (Beckinsale), kao i Hughesovim vatrenim konkurentom Juanom Trippeom (Baldwin), dugogodišnjom desnom rukom Noahom Dietrichom (Reilly), javnim okršajima sa Senatorom Owenom Brewsterom (Alda) i katastrofalnom padu aviona i fobijama radi kojih se na kraju povukao od svijeta.


Povratnik (The Revenant) 2015.



Akcija,  avanturistički, drama

REDATELJ: Alejandro G. Iñárritu
ULOGE: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter

U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legendarnog istraživača Hugha Glassa brutalno je napao medvjed, a pripadnici njegovog tima, predvođeni Johnom Fitzgeraldom su ga tako teško povrijeđenog ostavili da umre u divljini. Vođen jakom voljom kao jedinim oružjem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava.


Pokojni (The Departed) 2006.



Kriminalistički, drama, triler

REDATELJ: Martin Scorsese
ULOGE: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson

Mladi policajac Billy Costigan (Leonardo Di Caprio) mora se infiltrirati u mafijaški sindikat ne bi li pridobio povjerenje zloglasnog šefa irske mafije Franka Costella (Jack Nicholson). U isto vrijeme Costello šalje mladog i ambicioznog kriminalca Colina Sullivana (Matt Damon) da se infiltrira među policajce kao doušnik. Kada i kriminalcima i policajcima postane jasno da u svojim redovima imaju krtice, Billyju i Colinu prijeti opasnost da ih uhvate i odaju suprotnoj strani. Film je 2007. godine dobio četiri Oscara i to za najbolji film, najbolju režiju, najbolju montažu te najbolji adaptirani scenarij. 


Titanic (Titanic) 1997.



Drama, romantični

REDATELJ: James Cameron
ULOGE: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Film dobitnik 11 Oscara, najgledaniji je film svih vremena. Leonardo Di Caprio i Kate Winslet utjelovili su bezvremensku ljubavnu priču koja se odvija na uzbudljivom putovanju najvećim brodom na svijetu. Nažalost, Titanic je ušao u povijest kao jedna od najvećih tragedija.


Vuk s Wall Streeta (The Wolf of Wall Street) 2013.



Biografski, kriminalistički, drama

REDATELJ: Martin Scorsese
ULOGE: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

Adaptacija biografije intrigantnog burzovnog mešetara. Temeljen na istinitoj priči, film predstavlja život Jordana Belforta (Leonardo DiCaprio), od njegova uspona na burzi, velikih zarada i života na visokoj nozi, do pada povezanog s kriminalom i korupcijom.


Bilo jednom… u Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood) 2019.



Komedija, drama

REDATELJ: Quentin Tarantino
ULOGE: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie

„Bilo jednom...u Hollywoodu“ priča je o glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine. Radnja filma se odvija u Los Angelesu 1969. na vrhuncu hippie Hollywooda. Glavni likovi u filmu Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), bivša zvijezda jedne western TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt) u vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda bore se za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu - Sharon Tate (Margot Robbie)...


Početak (Inception) 2010.



Akcija, avanturistički, SF

REDATELJ: Christopher Nolan
ULOGE: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page

Leonardo DiCaprio je Dom Cobb, muškarac koji posjeduje mogućnost manipuliranja snovima. Zahvaljujući ovoj fantastičnoj sposobnosti Cobb je postao iznimno tražen od strane moćnih korporacija koji koriste njegove jedinstvene vještine kako bi nadmudrili konkurenciju i domogli se vrijednih informacija. Ipak, njegov najnoviji zadatak je drugačiji od bilo čega što je prije radio.


Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.