Zanimljivosti

Top 10 Filmova o psima

Ostavljeni na Antartici (Eight Below) 2006.



Avantura, Drama, Romantični

REDATELJ: Frank Marshall
ULOGE: Paul Walker, Jason Biggs, Bruce Greenwood

U istraživačkoj bazi na Antarktici boravi malobrojna posada, čiji su važan dio psi haskiji, a o njima se brine Jerry Shepard (P. Walker). U bazi je još i kartograf Charlie Cooper (J. Biggs), a povremeno je s njima i Jerryjeva bivša djevojka Katie (M. Bloodgood), koja malim avionom dovozi putnike. Ovaj put s njom je došao dr. Davis McClaren (B. Greenwood), ambiciozni i uspješni znanstvenik, koji se nada da će prvi naići na ostatke meterorita s Merkura. Kad ga Jerry i njegovi haskiji povedu na obilazak, nađu kamen, dr. Davis slomi nogu, a obojica dobiju teške promrzline. Baza mora biti brzo evakuirana, ne samo zbog oluje koju možda ne bi preživjeli, nego i zato da dr. Davis ne ostane bez noge. Kako fondacija nema dovoljno sredstava da evakuira i pse, Jerry ih mora ostaviti. Dok su psi preživljavali na -50 stupnjeva, Jerry je pokušavao prikupiti novac za povratak.




Hachiko - priča o psu (Hachi: A Dog's Tale) 2009.



Drama, Obiteljski

REDATELJ: Lasse Hallström
ULOGE: Richard Gere, Joan Allen, Cary-Hiroyuki Tagawa

Ova nevjerojatna istinita priča američka je adaptacija japanske priče o lojalnom psu imena Hachiko. Svakoga dana Hachiko prati svog vlasnika do željezničke stanice i dočekuje ga nakon posla na istome mjestu. Nažalost, jednoga dana njegov vlasnik ode na posao, ali se nikada više ne vrati. Unatoč tome, Hachiko će sljedećih devet godina svakoga dana dolaziti u isto vrijeme na isto mjesto na željezničkoj postaji, očekujući svog vlasnika da se vrati.




Air Bud (Air Bud, košarkaška zvijezda) 1997.



Komedija, Drama, Obiteljski

REDATELJ: Charles Martin Smith
ULOGE: Michael Jeter, Kevin Zegers, Wendy Makkena

Josh (K. Zegers) i njegova sestra ostali su bez oca, koji je bio pokusni pilot i poginuo je u avionskoj nesreći. Kako bi što lakše podijeli gubitak, majka odluči da se presele u gradić Ferfield, "u kojemu je sve moguće" i u kojemu je i sama odrasla. U isto vrijeme, na jednom dječjem rođendanu djecu zabavlja loš, nespretan i nimalo smiješan klaun. Jedino što je u njegovoj predstavi dobro jest točka u kojoj sudjeluje pas s loptom. Nezadovoljan psećom izvedbom, klaun ga strpa u kavez te krene na put. No, kavez sa psom padne nasred ceste i umalo ga pregazi Joshova majka, koja upravo s djecom stiže u grad. Otkako mu je otac poginuo, Josh je postao šutljiv i povučen, čak je prestao igrati i košarku. Kad u blizini svoje nove kuće prepozna onog istog psa kojega su vidjeli na cesti, raspoloženje mu se popravi. Ubrzo John otkrije da pas zna igrati i košarku.




Smisao života jednoga psa (A Dog's Purpose) 2017.



Obiteljski, Avantura

REDATELJ: Lasse Hallström
ULOGE: Josh Gad, Dennis Quaid, Peggy Lipton

Vjerojatno ste se više puta zapitali što vaš kućni ljubimac misli dok vas zamišljeno gleda u oči. Kroz ovaj film možda shvatite što je to u njegovoj glavi, kako životinje razmišljaju i kako oni shvaćaju naše postupke prema njima. 
Priča počinje kada jedanaestogodišnjak Ethan i njegova majka spase zlatnog retrivera koji je zarobljen u automobilu na velikoj vrućini. Usprkos protivljenju njegovog oca, obitelj usvoji psa i daje mu ime Bailey. Od toga trenutka Ethan i Bailey su nerazdvojni. Međutim, kada Ethan ode u drugi grad zbog nogometne karijere, morat će ostaviti Baileya kod kuće.




Lassie se vraća kući (Lassie Come Home) 1943.



Avanturistički, Obiteljski

REDATELJ: Fred M. Wilcox
ULOGE: Roddy McDowall, Donald Crisp, May Whitty

U malom mjestu u Yorkshireu živi dječak Joe Carraclough (R. McDowall) sa svojim roditeljima i nerazdvojnim pratiocem, škotskim ovčarom Lassie. Kako je obitelj siromašna, a otac nema posao, oni su prisiljeni prodati psa bogatom škotskom vojvodi (N. Bruce), kolekcionaru pasa, oduševljenom njegovom ljepotom. Nakon što dva puta bježi iz vojvodine yorkshireske rezidencije i vraća se Joeu, vojvoda ga povede sa sobom na imanje u Škotsku. Usprkos velikoj udaljenosti, Lassie neće odustati od svoje namjere da se zauvijek vrati svome pravome vlasniku...




Turner i Hooch (Turner & Hooch) 1989.



Komedija, Kriminalistički, Drama

REDATELJ: Roger Spottiswoode
ULOGE: Tom Hanks, Mare Winningham, Craig T. Nelson

U blizini Boayetove ribarnice živi starac koji ima opasnog psa Hoocha. Starac primjećuje da se u ribarnici događaju čudne stvari, a vlasnik ribarnice zapovijedi svom čovjeku Zacku da starca ubije. Policijski inspektor Scott izlazi na mjesto zločina i Hoocha odvodi sa sobom kako bi mu pomogao u traženju ubojice. Hooch je iznimno jak i iznimno svojeglav, pa propada Scottov pokušaj da ga dresira.Naprotiv, gdje god ga ostavi, Hooch pravi nered i štetu. Uništava Scottov stan i autoobil. Da bi ga imao na oku, Scott Hoocha vodi i na posao. Kad se Hooch zaljubi u škotsku ovčarku, Scott se sprijatelji s njezinom vlasnicom Emily. Jednog dana preko puta policijske stanice sprema se vjenčanje i Hooch nanjuši ubojicu, no ovaj uspije pobjeći. Kako je to bilo vjenčanje Boayetove kćeri, policija pretražuje pogone ribarnice




Na putu kući: Nevjerojatno putovanje (Homeward Bound: The Incredible Journey) 1993.



Avanturistički, Komedija, Drama

REDATELJ: Duwayne Dunham
ULOGE: Michael J. Fox, Sally Field, Don Alder

Nakon što njihovi vlasnici poslovno otputuju u San Francisco, a njih ostave na čuvanje strancima čiji se ranč nalazi s druge strane planine, psi Chance i Shadow i mačka Susan misle da su napušteni. Kako im se još i nova sredina ne sviđa, neshvaćeni Chance, mudri Shadow i razmažena Susan odluče se vratiti kući. Put je dug, a opasnost vreba na svakom koraku: planina koju moraju svladati puna je medvjeda, vukova i golemih vodopada. Čim čuju za njihov bijeg, očajni vlasnici krenu u potragu za svojim ljubimcima.




Bijeli očnjak (White Fang) 1991.



Avanturistički, Drama

REDATELJ: Randal Kleiser
ULOGE: Ethan Hawke, Klaus Maria Brandauer, Seymour Cassel

Jack Conroy (E. Hawke) stiže na Aljasku u jeku zlatne groznice kako bi pronašao nekadašnjeg kompanjona svog pokojnog oca i očev posjed u blizini Klondikea na kojem bi nastavio tragati za zlatom. Put je dug i mukotrpan. Na početku ga orobe trojica lopova, gotovo se utopi u rijeci i umre od smrzavanja, ali na kraju ipak uspije... Istodobno, vučje mladunče čija je majka ubijena i koje je samo u planini također proživljava teške dane. Najstrašnije doba njegova života jest kad pripadne beskrupuloznim lopovima i sudjeluje u borbama pasa. U jednoj borbi Bijeli Očnjak će zamalo nastradati.




Beethoven (Beethoven) 1992.




Komedija, Drama, Obiteljski

REDATELJ: Brian Levant
ULOGE: Charles Grodin, Bonnie Hunt, Dean Jones

Harvey (O. Platt) i Vernon (S. Tucci) lopovi su koji rade "po narudžbi". Jedne noći provale u prodavaonicu kućnih ljubimaca i ukradu više kaveza sa štenadi. Dok ih voze u kamionetu, dva štenca pobjegnu. Jedan od njih ušulja se u kuću obitelji Newton. George Newton (C. Grodin) i njegova žena Alice (B. Hunt) vlasnici su male tvrtke koja proizvodi "osvježivače zraka". George je čistunac i ne želi psa u kući. Ali, njegovo troje djece - Ryce (N. Tom), Ted (C. Castile) i najmanja Emily (S. R. Karr) - jako žele psa. A sad se pas našao u njihovoj kući, u Emilynu krevetu! U prvi čas su pomislili da je im je tata želio prirediti iznenađenje. On ih u tom ljutito razuvjeri, ali popusti pritisku. Zadrže psa i nadjenu mu ime Beethoven. Beethoven brzo raste. Kad naraste, obitelj shvati da ima - bernardinca! Djeca ga obožavaju, a tata podnosi. I sve bi bilo lijepo da se lokalni veterinar dr. Herman Varnick (D. Jones) ne bavi i prljavim poslovima. Od proizvođača pištolja primi novac kako bi na velikim psima izbliza isprobao učinak novog rasprskavajućeg oružja. Kako je Beethoven najveći pas u njihovom malom gradu, odmah baci oko na njega.




Fluke (Fluke) 1995.



Frama, Obiteljski, Fantazija

REDATELJ: Carlo Carlei
ULOGE: Matthew Modine, Nancy Travis, Samuel L. Jackson

Mladi čovjek, Tom Johnson, pogine u automobilskoj nesreći. Istodobno, u jednom se leglu nađe štene čiji je prvi dodir s vanjskim svijetom nježno lizanje njegove majke. Ko zna kakav bi bio njegov život da i on i cijela njegova porodica nisu odvedeni u šinteraj? On je vrlo inteligentan, inteligentniji od normalnih pasa i uspije se osloboditi. Ne uspije, na žalost, osloboditi svoju majku, pa svijetom luta sam, sve dok ga ne posvoji jedna stara beskućnica. Ona otkriva da je psić vrlo inteligentan kad vidi da on svaki put točno pogodi pod kojom je orahovom ljuskom skrila kuglicu, a to je igra koju ne uspijeva svladati ni većina ljudi. Ljudi se okupljaju oko njih i oni zarade dosta novca, a kad jedan prolaznik kaže: "Nije to ništa, to je samo "fluke" (što u slobodnom prijevodu znači slučajan pogodak), ona dade psiću ime Fluke. Život bi Flukeu bio lagan da njegova vlasnica ne umre i on opet ostaje sam. Od samoće i bespomoćnosti spasit ce ga iskusni pas Rambo s kojim će se sprijateljiti. Fluke priznaje Rambu da ima neobične snove: u nepovezanim slikama vidi neki ljudski život koji ne može razumjeti, sve dok ga instinkt ne odvede pred školu u koju ide Brian Johnson. Kad vidi Briana i njegovu majku Carol, Fluke je tako uzbuden da gotovo nasrce na automobil, a kad ga Carol odgurne, zadnjim snagama trči za automobilom sve do njihove kuće...


Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.