Zanimljivosti

TOP 10 Ljubavnih filmova zbog kojih bi mogli posegnuti za maramicama

P.S. Volim te (P.S. I Love You) 2007.



Drama, Romantični

REDATELJ: Richard LaGravenese
ULOGE: Hilary Swank, Gerard Butler, Harry Connick Jr.

Na seoskoj cesti u srcu zelene Irske susreli se mlada izgubljena turistkinja Holly (Hilary Swank) i šarmantni lokalni  momak Gerry (Gerard Butler). Iako Hollyna majka (Kathy Bates) to nije odobrila, mladi par se oženio i proveo deset zajedničkih godina u ljubavi i sreći. Živjeli su sretno sve dok Gerryjev život nije okončala okrutna bolest, što je ostavilo strašan trag na Holly. Jedina osoba koja ju je u potpunosti razumjela i bezuvjetno voljela zauvijek je nestala iz njenog života. Ili možda nije? Gerry je znao da mu se bliži kraj pa je za života napisao niz pisama koja će voditi i usmjeravati Holly.




Olujne noći u Rodantheu (Nights in Rodanthe) 2008.



Drama, Romantični

REDATELJ: George C. Wolfe
ULOGE: Richard Gere, Diane Lane, Christopher Meloni

Film je nastao prema istoimenoj noveli popularnog američkog pisca Nicholasa Sparksa. Adrienne Willis, žena čiji je život u kaosu dolazi u mali  gradić Rodanthe kako bi pripazila mali motel svoje prijateljice. Nada se da će tu pronaći mir koji očajnički treba i da će moći razmisliti o svojim životnim problemima, suprugu koji joj se želi vratiti i kćerki koja prezire svaku njenu odluku. Po dolasku Adrienne, najavljena je velika oluja, što joj onemogući odlazak kući, a u isti hotel u kojem se ona nalazi dolazi i Dr. Paul Flanner (Richard Gere). U olujnom vikendu Adrienne i Paul doživljavaju romancu koja će im zauvijek promjeniti život.




Utočište (Safe Haven) 2013.



Drama, Romantični

REDATELJ: Lasse Hallström
ULOGE: Julianne Hough, Josh Duhamel, Cobie Smulders

Tajanstvena mlada žena stiže u mali grad u Sjevernoj Karolini. Njena nevoljkost da se pridruži zajednici poteže pitanja o prošlosti. Ona će polako skupiti hrabrost i započeti vezu s Alexom, udovcem sa dvoje djece. Ali mračne tajne počinju ugrožavati njen novi život.




Prljavi ples (Dirty Dancing) 1987.



Romantični, Drama

REDATELJ: Emile Ardolino
ULOGE: Patrick Swayze, Jennifer Grey, Jerry Orbach

Ljeto je 1963. g. Seamnaestodišnja Baby (Jennifer Grey) provodi praznike s roditeljima u ljetovalištu Catskills. Prateći zvuk uzbudljive glazbe, upoznaje Jonnyja (Patrick Swayze), instruktora plesa, koji za razliku od naivne Baby ima veliko životno iskustvo. Hipnotizirana sexi ritmom i slobodnim pokretima "prljavog plesa" Baby ubrzo postaje Jonnyjev najbolji učenik - u plesu i u ljubavi. 




Zauvijek tvoj (The Lucky One) 2012.



Drama, Romantični

REDATELJ: Scott Hicks
ULOGE: Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner

Narednik američkih marinaca, Logan Thibault (Zac Efron), vraća se nakon trećeg služenja roka u Iraku s jedinim predmetom za koji smatra da ga je održao na životu – fotografijom žene koju uopće ne poznaje. Kad otkrije da se ona zove Beth (Taylor Schilling) i gdje živi, pojavi se na njezinu pragu i zaposli se u psetarnici koju vodi njezina obitelj. Unatoč njezinu početnom nepovjerenju i komplikacijama u osobnom životu, između njih razvije se ljubav, što Loganu da nadu da bi Beth mogla biti više od njegova talismana.




Šetnja za pamćenje (A Walk to Remember) 2002.



Drama, Romantični

REDATELJ: Adam Shankman
ULOGE: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote

Među skupinom obijesnih adolescenata koji se jedne večeri na jezeru odluče grubo našaliti sa svojim školskim kolegom je i mladi Landon Carter (S. West), zbog čijeg nemara se njegov vršnjak pri padu u jezero ozlijedi. Nakon što pod utjecajem alkohola pokuša pobjeći, Landon ubrzo dospije u ruke policije, te je na zadovoljstvo svoje majke Cynthije (D. Hannah) kažnjen prisilnim dobrotvornim radom. Kad uz sudjelovanje u dramskoj sekciji započne sa svakodnevnim napornim čišćenjem školskih prostorija, Landonu jednog dana za oko zapne povučena Jamie Sullivan (M. Moore). Mirna, skromna i neupadljiva kći mjesnog protestantskog svećenika (P. Coyote), Jamie je romantična djevojka koja ne drži do vanjskog izgleda, zbog čega je često predmet poruge školskih kolega, među kojima je i Landonova bivša djevojka Belinda (L. German). Premda mu je Jamie potpuna suprotnost, Landona djevojka privlači, osobito nakon što dozna da i ona sudjeluje u radu dramske sekcije. Kad pokuša kontaktirati s Jamie, shvati da time izaziva podsmijeh svojih prijatelja. Istodobno, iako je čvrsto odlučila ne upuštati se u romantične veze, i Jamie postupno shvaća da ju privlači buntovni mladić.




Posljednja pjesma (The Last Song) 2010.




Drama, Romantični

REDATELJ: Julie Anne Robinson
ULOGE: Miley Cyrus, Liam Hemsworth, Greg Kinnear

Sedamnaestogodišnjoj Veronici život se potpuno izokrenuo kad su joj se roditelji rastali, a otac iz New Yorka odselio u Georgiju. Nakon tri godine, Veronica je i dalje ljuta na oca te njezina majka zaključi da bi bilo najbolje kada bi provela ljeto s ocem. Posljednja pjesma nezaboravna je priča o ljubavi u svim njezinim oblicima – prvoj ljubavi, ljubavi između roditelja i djece - koja prikazuje kako nam duboki odnosi mogu slomiti srce… i izliječiti ga




Bilježnica (The Notebook) 2004.



Drama, Romantični

REDATELJ: Nick Cassavetes
ULOGE: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams

Ostarjeli Noah (R. Gosling) redovito posjećuje Allie (R. McAdams), staru, polusenilnu ženu koja boravi u domu za starije i nemoćne. Ne želeći joj dosađivati naklapanjima o svojoj monotonoj svakodnevici, on joj odluči čitati priču zapisanu u staroj bilježnici. U njoj je, naime, detaljno opisano svjedočanstvo mladoga para iz četrdesetih godina čija je strastvena veza bila prekinuta nakon što su se razdvojili tijekom Drugog svjetskog rata. Osim tadašnjih prilika u zemlji, glavni razlog za razdvajanje ljubavnika bili su prigovori Allieinih roditelja, pripadnika visoke građanske klase, koji su smatrali da Noah nije prava prilika za nju. Sedam godina kasnije par se ponovno pronašao i, iako shvaćajući da su im se životni putevi potpuno razišli, oni ne mogu odoljeti a da si ne pruže drugu priliku...




Titanic (Titanic) 1997.



Drama, Romantični

REDATELJ: James Cameron
ULOGE: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Duboko ispod morske površine, istraživač i lovac na blago, Brock Lovett (Bill Paxton), u potrazi je za legendarnim dijamantom, navodno skrivenim na potonulom "Titanicu". Kada Lovett umjesto dragog kamena pronađe crtež nage žene, a ista se žena, danas starica, prepozna, počinje jedna od najromantičnijih i najtužnijih priča svih vremena. Među mnogobrojnim putnicima najvećeg broda u povijesti, "Titanica", našla se i sedamnaestogodišnja Rose (Kate Winslet), nesretna zbog ugovorenog vjenčanja. Njezin bogati zaručnik, bezosjećajni Cal Hockley (Billy Zane), budno bdije nad svojom dragom, no njezino će srce, umorno od rigidnog odgoja, pronaći novu nadu za ljubav u jednom putniku trećeg razreda. Na trenutak izvan nadzora zapovjedne majke, Rose upoznaje slobodoumnog mladića, Jacka Dawsona (Leonardo DiCaprio), i njegov je dječački zarazni šarm osvoji iz prve, ali i upozna sa svijetom bez stega. I dok se brod bliži svojoj sudbini, zapisanoj u zvijezdama, Jack i Rose okusit će zaborav koji donosi ljubav, kojoj nitko, pa čak niti najveća tragedija, ne može stati na put.




Prekinuti snovi (Now Is Good) 2012.



Drama, Romantični

REDATELJ: Ol Parker
ULOGE: Dakota Fanning, Josef Altin, Jeremy Irvine

Mladoj djevojci dijagnosticirana je lukemija. Bez obzira na tretman koji je trajao četiri godine doktor ju obavještava kako ju ne mogu izliječiti te joj nije ostalo još puno vremena. Ona je napravila listu stvari koje želi napraviti prije nego umre, a u ostvarivanju joj pomaže njena najbolja prijateljica.

















Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.