Zanimljivosti

TOP 10 filmova s Morskim Psima

Meg: Predator iz dubina (The Meg) 2018.



REDATELJ: Jon Turteltaub

ULOGE: Ruby Rose, Jason Statham, Rainn Wilson

Kada se međunarodni podvodni centar, kojeg vode kineski znanstvenici, nađe na udaru nepoznate opasnosti a na dnu Marijanske brazde stoji uništena i onesposobljena podmornica, dr. Zhang Suyin, vodeći oceanograf u centru, poziva u pomoć bivšeg pomorskog kapetana i stručnog ronioca Jonasa Taylora (Statham). Jonas Taylor tada ulazi u avanturu koja je ravna samoubojstvu.



Ralje (Jaws) 1975.



REDATELJ: Steven Spielberg

ULOGE: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss

U prekrasnom, slikovitom ljetovalištu na otoku Amity nešto strašno, neko veliko zlo nadvladalo je spokoj i uzdrmalo mir. Prvo je uzelo život mladoj djevojci, ostavljajući njezine ostatke da trunu na plaži, a odjeci njezinih krika proklinjali su noćno nebo. Potom se velika bijela psina namjerila na djecu, a mirne vode postale su crvene od krvi. A onda, baš kad su pomislili da je sigurno vratiti se u vodu, napalo je opet, nemilosrdno divljajući i napadajući molove gdje su ribiči sjedili i čekali ulov, ništa ne sluteći. Nešto se mora poduzeti prije nego što se vrati u potrazi za hranom. Turistički ured Amityja i gradonačelnik Larry Vaughn odlučni su u namjeri da plaže ostanu otvorene tijekom ljetne sezone, a na policijskom načelniku Brodyju, morskom biologu Mattu Hooperu i ribiču Quintu ostaje da ulove bijelu psinu i zaustave krvoproliće.


Opasnost iz dubine (The Shallows) 2016.



REDATELJ: Jaume Collet-Serra

ULOGE: Blake Lively, Óscar Jaenada, Angelo Jose

U napetom trileru „Opasnost iz dubine“, Nancy (Blake Lively) potpuna sama surfa zabačenom obalom. U jednom trenutku napada ju velika bijela morska psina i Nancy završava nasukana nedaleko od plaže. Međutim, premda je obala koja joj donosi spas udaljena tek dvjestotinjak metara, Nancy ne može tako lako doći do nje... 


Duboko modro more (Deep Blue Sea) 1999.



REDATELJ: Renny Harlin

ULOGE: Thomas Jane, Saffron Burrows, Samuel L. Jackson

U potrazi za lijekom za Alzheimerovu bolest, skupina znanstvenika na izoliranom istraživačkom objektu postaje mamac kada tri inteligentna morska psa uzvrate udarac.


Pučina straha (Open Water) 2003.



REDATELJ: Chris Kentis

ULOGE: Blanchard Ryan, Daniel Travis, Saul Stein

Temeljena na stvarnim događajima, “Pučina straha” je priča o mladom paru, Danielu i Susan (Daniel Travis i Blanchard Ryan), koji odmor provode na idiličnom tropskom otoku. Čak i prije no što kreću na putovanje, saznajemo da im veza pati zbog toga što većinu vremena provode na poslu, te da im je odmor potreban više nego što su svjesni. Idućeg se jutra Daniel i Susan, oboje iskusni ronioci, ukrcaju na lokalni brodić koji posjetitelje vodi na podvodno razgledanje obližnjeg rta. Brodić je prepun ostalih turista, i posada zbog niza slučajnih nesporazuma nakon četrdesetak minuta ostavlja par sam na pučini. Ono što slijedi je priča o njihovom iskustvu: sami i napušteni kilometrima od najbliže obale, polako počinju patiti od hipotermije, a u moru oko njih počinju se pojavljivati morski psi…


Pakao pod morem (47 Meters Down) 2017. 



REDATELJ: Johannes Roberts

ULOGE: Claire Holt, Mandy Moore, Matthew Modine

Dvije sestre odlaze u sunčani Meksiko na godišnji odmor koji se pretvara u noćnu moru, i to ispod mora! Jedna od turističkih atrakcija je i gledanje opasnih morskih pasa iz velikog kaveza. One oduševljeno kreću u tu avanturu i spuštaju se duboko ispod morske površine. No kada nešto krene po zlu, ostaju zarobljene i očajne na samom dnu mora. S manje od sat vremena kisika i gomilom velikih bijelih morskih pasa koji kruže oko njih i vrebaju, moraju se (iz)boriti za svoj život...


USS Indianapolis: Ratna hrabrost (USS Indianapolis: Men of Courage) 2016



REDATELJ: Mario Van Peebles

ULOGE: Nicolas Cage, Thomas Jane, Tom Sizemore

U tijeku II. svj. rata mornarički bojni brod Indianapolis, tajno je prevezao jednu od dvije atomske bombe, koje su mogle označiti kraj rata. Japanci su napali brod i potopili ga. Misija Indianapolis bila je tako tajna da je nisu ni proglasili nestalom, jer nitko nije ni znao da je napadnuta. To su saznali tek 4 dana nakon napada. Od 1197 članova posade, gotovo ih je 300 potonulo s brodom. U tim opasnim vodama Filipinskog mora preživjeli su iskusili glad, žeđ, vrućinu, delirij, strašne napade morskih pasa i smrt mnogih kolega s broda. Pet dana kasnije samo je njih 317 preživjelo i spašeno.


12 dana terora (12 Days of Terror) 2004.



REDATELJ: Jack Sholder

ULOGE: Colin Egglesfield, Mark Dexter, Jenna Harrison

Godina 1916. pamti se po rekordnim vrućinama te po raznim epidemijama koje su harale. Međutim, oni koji su se slučajno našli na plažama New Jerseya bili su izloženi još većoj opasnosti - morskome psu koji je razvio iznimnu sposobnost da na daleko nanjuši čovjeka i potom ga raskomada. Svoj krvavi pohod započeo je prvoga srpnja, a trajao je punih dvanaest dana. Ubio je četiri čovjeka i teško ranio petog. Slučaj istražuje obalni spasitelj Alex (Colin Egglesfield), kojemu u početku nitko ne vjeruje kakva neman prijeti iz dubina. Spomenemo li morskoga psa, posebice veliku bijelu psinu s ogromnim rasponom vilice, i plivače na sunčanim plažama, prva asocijacija je klasični horor "Ralje" zbog kojega mnogi, kada se pojavio u kinima, nisu ulazili u more. Baš kao u "Raljama", u "12 dana terora" ne nedostaje zastrašujućih scena od kojih će vam se slediti krv u žilama, a more će odjednom postati hladnije i odbojinije.


Greben (The Reef)  2010.



REDATELJ: Andrew Traucki

ULOGE: Adrienne Pickering, Damian Walshe-Howling, Gyton Grantley

Kate s bratom Mattom i njegovom djevojkom Suzie dolazi na australski Great Barrier Reef, kako bi se susrela s bivšim dečkom Lukeom. Luke zajedno s prijateljem Warrenom živi od dostavljanja brodova diljem svijeta. Na brod kojeg vraća u Indoneziju pozvao je svoje prijatelje na tjedno krstarenje. Luke i Kate ponovno započinju vezu, ali njihovi stari sukobi izbijaju na površinu. U zoru, brod se odjednom prevrće. Svi se bjesomučno bore kako bi se spasili na olupini. Luke zaključuje kako im najveće izglede za preživljavanje pruža plivanje do obližnjeg otoka. Krenuti u opasno more ili ostati na olupini? Troje ih se odlučuje za plivanje. U moru postaju svjesni da ih vreba velika bijela psina. Temeljen na istinitim događajima, Greben je napeti triler o preživljavanju koji nameće pitanje što bi vi učinili u takvoj situaciji.


Mamac (Bait) 2012. 



REDATELJ: Kimble Rendall

ULOGE: Richard Brancatisano, Xavier Samuel, Phoebe Tonkin

Ovo je film o grupi ljudi koji su zatočeni u supermarketu nakon što tsunami udari u obalu Queenslanda u Australiji. Uskoro otkrivaju da im poplava u trgovini nije jedina briga: u vodi koja je došla s poplavom pliva gladni morski pas od 3,5 m.


Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.