Zanimljivosti

TOP 10 Filmskih likova

Indiana Jones






















Dr.Henry Walton "Indiana" Jones najćešće zvan svojim nadimkom "Indy" glavni je karakter slavne franšize imenom "Indiana Jones". 
George Lucas stvorio ga je u počast svim akcijskim junacima filmskog serijala 1930-ih godina. Prvi puta se pojavljuje 1981. god. u filmu "Otimači izgubljenog kovčega" te ga potom slijede: "Indiana Jones i ukleti hram (1984)", "Indiana Jones i posljednji križarski pohod (1989)" te "Mladi Indiana Jones".

Darth Vader (Zvjezdani ratovi)
























Darth Vader ili Anakin Skywalker glavni je lik sage Ratovi zvijezda gdje se pojavljuje kao glavni protagonista prequel trilogije. Njegov tvorac je George Lucas, a mnogi glumci su ga prikazivali.
U svih od šest zvjezdanih ratova se prikazuje, a također vrlo važnu ulogu ima i u mnogobrojnim svemirskim serijama, video igricama ,stripovima...


James Bond






















Serije James Bonda fokusiraju se na izmišljenog lika od strane pisca i njegovog tvoritelja Iana Fleminga koji ga spominje u 12 novela i dvije zbirke kratkih priča. Nakon Flemingove smrti 1964. godine sedam drugih ovlaštenih autora ( Kingsley Amis, Christopher Wood, John Gardner, Raymond Benson, Sebastian Faulks, Jeffery Deaver and William Boyd) nastavili su pisati Bondove novele.


Forrest Gump

















Forrest Gump je američka tragikomedija iz 1994. koju je režirao Robert Zemeckis. Film je snimljen po istoimenom satiričnom romanu Winstona Grooma iz 1985., a prvi puta film se prikazuje 1986. godine istog redatelja.


Kapetan Jack Sparrow






















Kapetan Jack Sparrow izmišljeni je lik filmskog serijala "Pirati sa Kariba" a izradili su ga scenaristi  Ted Elliott i Terry Rossio. U Filmu ga tumači slavni Johnny Depp.


Joker





















Jok je izmišljeni strip junak. Njegovi tvorci su : Jerry Robinson, Bill Finger i Bob Kane, a prvi puta se prikazuje u filmu "Batman" 1940 godine. Joker je trebao biti ubijen nakon njegova prva pojavljivanja ali ipak je bio pošteđen tako da ga i dalje pratimo kao glavnog suparnika superheroja Batmana.


Gandalf




























Gandalf je izmišljeni lik iz romana "Hobit" i "Gospodar prstenova" slavnog pisca JRR Tolkeina.
Pojavljuje se kao čarobnjak, član, a kasnije i glava skupine Istari, kao i samog čelnika prstenove družine. U Gospodaru prstenova ga znamo kao Gandalfa sivog, a kasnije se vraća iz mrtvih kao Gandalf bijeli.


Gollum
























Gollum je izmišljeni lik te vrlo važni zaštitni znak iz JRR Tolkienovog romana. .Gollum nekoć bijaše sasvim običan hobit koji se zvao Sméagol. Jednog dana njegov prijatelj, Déagol, u rijeci Anduinu pronalazi prsten. Smeagol zbog zavisti ubija svog rođaka i oduzima mu prsten, Sauronov Jedinstveni Prsten. Zbog Prstenove moći Gollum poludi i uskoro ga ostali iz njegova sela protjeruju. Odvojen od svih Smeagolu Prsten produžuje život ali ga pretvara u biće koje mi znamo pod imenom Gollum.

Michael Corleone


























M.Corleone izmišljeni je lik kojeg susrećemo u romanima koje je napisao Mario Puzo:" Kum" i "Sicilijanac". Također je glavni lik u filmu "Kum" redatelja Francis Ford Coppole u kojemu ga je prikazivao Al Pacino, koji je dva puta odnio nagradu Oscara: "za najbolju sporednu" i za "najbolju glavnu ulogu".


Rocky Balboa
























Robert "Rocky" Balboa je naslovni lik serijala filma "Rocky" Lika je stvorio i prikazivao Sylvester Stallone. Tijekom filma, on je prikazan kao običan čovjek koji je započeo savladavanjem prepreka koje su se dogodile u njegovom životu i karijeri kao profesionalni boksač.

Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.