Zanimljivosti

TOP 10 Filmskih automobila


1962 Volkswagen (Herbie)



Herbie je Volkswagen buba sa trkaćim prugama te brojem 53 na njegovom krovu i vratima.Vjerovatno je najpoznatije vozilo svih vremena. Herbie "the love bug" je filmska adaptacija knjige automobila "car,boy,girl"  koju je napisao Gordon Buford.
Disney je zapravo održao "casting" automobila za glavnu ulogu u tom filmu i ljupka buba je pobjedila ali VW brend je uklonjen jer Volkswagen tvrtka nije dala da se koristi izvorno ikona.


1981 DeLorean DMC-12 (Povratak u budućnost)


Da ga nema u filmskoj ulozi trilogije "Povratak u budućnost" -po kojoj je najpoznatiji auto svih vremena ,DeLorean DMC-12 pao bi u zaborav.
Tvrtka "DeLorean Motor Company" proglasila je bankrot nakon samo dvije godine proizvodnje,a kada je osnivač tvrtke John DeLorean uhićen radi posjedovanja droge, u listopadu 1982 tvrtka je zapečaćena.

1973 Ford XB Falcon GT351 (Pobješnjeli Max)


Iako je 1979 Australski nisko-buđetni akcijski film "Mad Max" pokopan sa strane filmskih kritičara radi same minimalne radnje, film je postao klasik te sa sobom donio još nekoliko filmskih nastavaka.
Automobil koji se koristi na snimanju je modificiran 1973 Ford XB Falcon GT351 koji je prodan samo u Australiji.
Njegove divlje pustinjske jurnjave postale su favorit među mnogim auto entuzijastima.


 Chevrolet Camaro (Transformers)



Autobotov alter-ego doslovno je uzeo oblik Camara i napravio ga hladnijim i bržim prije nego bismo rekli "Optimus Prime"
Čak i druge generacije Camara u tom filmu nisu nimalo lošije.

Batmobil (Batman:Početak)





Batmobili su uvijek bili vrhunski auti u svoje vrijeme ali u filmu "Batman: Početak" je radikalno drugačiji od ostaih i tako je ostao samo automobil. Čini se da je inspiriran stripom Franka Millera iz 1986 i vrlo vjerovatno borbenim zrakoplovom F-117. U svakom slučaju auto je pun pogodak i tako je zasjenio Bruce Waynov Lamborghini


1958 Plymouth Fury (Christine)



Film "Christine" adaptacija je novele Stephena Kinga.’58 Playmouth Fury je jedinstvene crvene i bijele boje (kao što je opisano i u knjizi). Mnogi kolekcionari replicirali su shemu boja da bi kako bi postigli identičan izgled.


1970 Dodge Challenger R/T (Točka nestajanja)


Dodge Challenger je bio jedan od najimpresivnijih automobila 1979-ih. Njegov ugled se zacementirao u filmu "Točka nestajanja" u kojem je radnja bila vrlo jednostavna: oklada da se iz Denvera do San Francisca može stići za manje od 15 sati , što je zahtjevalo prosječnu brzinu 80 km/h. Film je pun vrhunskih akrobacija, koje je izvodio isti tim koji je i radio na filmu "Bullitt".
Zanimljivo je to što su u završnoj nesreći gdje se auto potpuno uništo radje koristili ’67 Camaro nego Challenger.


1970 Dodge Charger (Brzi i žestoki)



Klasićni Dodge Charger iz 1968-70 ih je velika filmska super zvijezda. Najpoznatiji od svih je bio Dodge Charger "The General Lee" iz televizijske serije "The Dukes of Hazzard". Nakon toga vidjeli smo ga u kultnom filmu "Dirty Mary Crazy Larry" redatelja John Hougha. No ovu zvijer od auta ovoga puta ima čast voziti Vin Diesel u filmu "Brzi i žestoki". Opakim stavom, mrcinskim stražnjim gumama i jakim motorom auto je totalno kul.

1968 Mustang GT 390 (Bullitt)



Scene jurnjave na ulicama San Francisca iz filma "Bullitt" samo su neke od najboljih ikada snimljenih scena u filmskoj povijesti.


1971 Ford Mustang (Nestali u 60 sekundi)


Iako su četri Mustanga prikazana kao slavna "Eleanor" u filmu "Nestali za 60 sekundi" samo dva su se koristila za snimanje filma. Jedan od navedenih koristio se za vratolomije kaskadera te je pri jednoj potjeri i razbijen, a drugi je netaknut i korišten je samo za snimanje unutarnjeg interijera ili vanjštine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.