Zanimljivosti

Nikola Kojo - TOP 10 Filmova

Parada (Parada) 2011.



Komedija, Drama

REDATELJ: Srdjan Dragojevic
ULOGE: Nikola Kojo, Milos Samolov, Hristina Popovic

Parada je film koji na tragi-komičan način priča priču o konstantnoj bitci između dva svijeta u današnjem društvu, podijeljenom između tradicionalističke, homofobne većine i liberalne manjine. Priča prati dvoje potpuno različitih ljudi, mafijaša, ratnog heroja i vlasnika privatne kompanije i gay aktivista. 




Lijepa sela lijepo gore (Lepa sela lepo gore) 1996.



Komedija, Drama, Povijesni

REDATELJ: Srdjan Dragojevic
ULOGE: Dragan Bjelogrlic, Nikola Kojo, Dragan Maksimovic

Priča se vrti oko dvojice dječaka, Muslimana Halila i Srbina Milana, koji su odrasli zajedno u selu blizu napuštenog tunela. Kao djeca se nisu usudili ući u tunel zbog straha od čudovišta. Dvanaest godina kasnije, tijekom rata u Bosni, Milan, zarobljen u tunelu sa svojim suborcima, i Halil nalaze se na suprotnim stranama, sudbinski srljajući u sukob. Među iscrpeljim srpskim borcima našla se i jedna zalutala američka novinarka.




Rane (Rane) 1998.



Komedija, Kriminalistički, Drama

REDATELJ: Srdjan Dragojevic
ULOGE: Dusan Pekic, Milan Maric, Dragan Bjelogrlic

Radnja filma vrti se oko nasilnog života dvojice mladića iz Beograda koji se trude probiti u svijetu kriminala. Vrijeme radnje obuhvaća 90-e godine prošloga stoljeća, u pozadini ratova u Jugoslaviji i rastuće etničke mržnje.




Šišanje (Šišanje) 2010.



Akcija, Kriminalistički, Drama

REDATELJ: Stevan Filipovic
ULOGE: Nikola Rakocevic, Viktor Savic, Bojana Novakovic

Film donosi priču o beogradskom srednjoškolcu Novici (Nikola Rakočević), izvrsnom i talentiranom matematičaru koji biva uvučen u svijet skinheadsa, opčinjen njihovim karizmatičnim vođom Reljom (Viktor Savić).Pridruživanje bandi skinheadsa za Novicu prije svega znači uklapanje u školsko društvo, budući da ga većina kolega smatra knjiškim moljcem i štreberom. Uskoro će biti zatrovan rasističkim stavovima te grupe i nasiljem. Budući da je dobar u gotovo svakom poslu kojega se prihvati, Novica brzo počinje napredovati u grupi kojoj pripada...




Mi nismo anđeli (Mi nismo andjeli) 1992.



Komedija, Romantični, Fantazija

REDATELJ: Srdjan Dragojevic
ULOGE: Nikola Kojo, Milena Pavlovic, Branka Katic

Nikola (N. Kojo) je apsolvent svjetske književnosti i veliki je frajer. Vozi preuređenu žabu, sluša Zappu, živi s otkvačenom cimericom (S. Savić), opija se i mijenja žene. Tako se Nikola često budi u tuđim krevetima da sam ne zna kako je u njih dospio, a imena tih žena uopće se ne sjeća. Jedva punoljetna maturantica Marina upozna Nikolu na nekom tulumu te završe zajedno. Osim što se zaljubila Marina je i trudna, no Nikola se nje uopće ne sjeća. Marina ne želi pobaciti, te njezina najbolja prijateljica Buba preuzme na sebe zadatak da se Nikola zaljubi u prostodušnu Marinu. Buba smišlja niz neobičnih situacija, a tu su i Anđeo i Vrag, koji neprimjetno promatraju protagoniste.




Što se dogodi kad se ljubav rodi (Sta se zgodi kad se ljubav rodi) 1984.



Komedija

REDATELJ: Zoran Calic
ULOGE: Dragomir Bojanic-Gidra, Marko Todorovic, Vladimir Petrovic

Boba i Marija su zaboravili kako su izgledale njihove "lude godine". Ponovno trebaju proći kroz sve peripetije prvog zaljubljivanja. "Lude godine" hvataju njihovo ljubljeno dijete i priča se ponavlja.




Mehanizam (Mehanizam) 2000.



Akcija, Kriminalistički

REDATELJ: Djordje Milosavljevic
ULOGE: Ivana Mihic, Nikola Kojo, Andrej Sepetkovski

Sukob između nevinosti i zla je najkraća definicija ovog filma. Priča se događa jednog zimskog dana u zabačenoj provinciji, daleko od svih velikih događaja koji potresaju današnji svijet. Mlada žena učiteljica ide u udaljeno selo gdje je dobila prvi posao poslije šest godina čekanja. Drugi glavni lik je sličan njoj. Vraća se iz rata u kojem, ustvari nije ni sudjelovao jer je već prvog dana ranjen i proveo je u bolnici osam mjeseci. Njegov prvi posao kao taksista na pustoj željezničkoj stanici na kojoj nema mnogo putnika, ali nudi mir koji mu je potreban da preboli svoje traume i koji budi nadu da će mu se konačno dogoditi nešto lijepo. 




Četvrti čovjek (Četvrti čovek) 2007.



Akcija, Avantura, Misterija

REDATELJ: Dejan Zecevic
ULOGE: Nikola Kojo, Dragan Petrovic-Pele, Bogdan Diklic

Čovjek (Nikola Kojo) se budi poslije dva mjeseca iz kome. Ne sjeća se ničega što ima veze sa njegovim dosadašnjim životom. Saznaje da je imao ženu, i sina. Ubijeni su kada je on ranjen. Pukovnik (Bogdan Diklić), koji tvrdi da mu je najbolji prijatelj, otkriva mu njegov prošli identitet. On je major agencije za državnu sigurnost. U njegov život se ubrzo upliće i inspektor (Dragan Petrović) koji tvrdi kako poseduje informacije o smrti njegove obitelji. Major izlazi iz bolnice i pokušava se vratiti u normalan život. Suočava se sa prazninom i beznađem. Jedina šansa da ponovo dođe do vlastitog identiteta je da se upusti u igru koju mu nudi inspektor. Pristaje... U međuvremenu susreće Teodoru (Marija Karan), nekadašnju ljubavnicu, ne sjeća je se, ali ona jedina u njemu prepoznaje novog čovjeka.




Žikina dinastija (Žikina dinastija) 1985.



Komedija

REDATELJ: Zoran Calic
ULOGE: Dragomir Bojanic-Gidra, Marko Todorovic, Lidija Vukicevic

Žika (Dragomir Bojanić Gidra) i Milan (Marko Todorović) misle da njihovog unuka (Nikola Kojo) ne zanimaju žene i počinju strepiti da “ne zastrani” poput Stevea Carringtona iz popularne serije “Dinastija”. Djedovi odlaze doktoru Nedeljkoviću (Bata Živojinović) tražiti pomoć kako im unuk ne bi postao homoseksualac. Međutim, Žika ne vjeruje modernoj medicini pa odluči poduzeti mjere za koje on misli da djeluju.




Stado (Stado) 2016.



Komedija

REDATELJ: Nikola Kojo
ULOGE: Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković

Glavni junaci komedije Stado su Kolja i Cveja, dvojica entuzijasta koji će pokušati pronaći financijska sredstva kako bi snimili pilot epizodu za svoju novu televizijsku seriju. Naravno, kao što to obično biva na filmu (ali i u stvarnom životu) njihov put do mogućeg uspjeha nikako neće biti posut ružama, pa će tako Kolja i Cveja biti prisiljeni napraviti puno neželjenih kompromisa kako bi ostvarili svoju ideju. Njih dvojica će se, u želji da naprave veliko umjetničko djelo, suočiti s ogromnim preprekama te u jednom trenutku biti prisiljeni i sklopiti pakt s „vragom“, a sve kako bi ostvarili osobni i financijski uspjeh...



Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.