Zanimljivosti

Salma Hayek - TOP 10 Filmova

Od sumraka do zore (From Dusk Till Dawn) 1996.



Akcija, Kriminalistički, Horor

REDATELJ: Robert Rodriguez
ULOGE: Harvey Keitel, George Clooney, Juliette Lewis, Salma Hayek

Nakon što su opljačkali teksašku banku, poznati pljačkaš Seth Gecko (George Clooney) i njegov nasilni brat Richard (Quentin Tarantino) trebaju prijeći meksičku granicu, te natjeraju bivšeg ministra Jacoba Fullera (Harvey Keitel) i njegovu djecu da im pomognu … Nakon što otmu Fuller, napokon stignu u nadrealni, izopačeni klub, gdje u svitanje planiraju podijeliti plijen sa svojom "meksičkom vezom".




Desperado (Desperado) 1995.



Akcija, Triler

REDATELJ: Robert Rodriguez
ULOGE: Antonio Banderas, Salma Hayek, Joaquim de Almeida

Antonio Banderas glavna je zvijezda drugoga nastavka sjajne akcijske trilogije redatelja Roberta Rodrigueza o čovjeku čiji kovčeg za gitaru ne čuva instrument, nego arsenal smrtonosnog oružja namijenjen ubijanju zlikovaca.Bezimeni mariachi glazbenik odjeven u crno pojavljuje se u meksičkome pograničnom gradiću kojim vlada nemilosrdni narkoboss Bucho, koji je u prošlosti ubio glazbenikovu ljubav i ranio ga u ruku kojom svira gitaru. Mariachi je spreman na osvetu, a pomoći će mu prekrasna Carolina, vlasnica mjesne knjižare, koja je dosad surađivala s Buchom. Mirnom gradiću sprema se pravi pokolj jer osveta nikad nije blaga.




Frida (Frida) 2002.



Drama, Romantični

REDATELJ: Julie Taymor
ULOGE: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush

Istinita priča o životu meksičke slikarice i ikone 20. stoljeća, Fride Kahlo(Salma Hayek) i njezinoj burnoj vezi s mentorom i ljubavnikom, slikarom Diegom Rivierom (Alfred Molina) te njihovom mjestu u meksičkom društvu. Frida Kahlo ne samo da je bila velika umjetnica već i biseksualka te komunistkinja, koja je cijeli svoj život provela u borbi protiv nasilnog supruga, boli koja ju je pratila nakon nesreće s kolicima, amputacije noge, i na kraju, zlouporabe droga i alkohola od čega je i umrla u dobi od 47 godina.




Bilo jednom u Meksiku (Once Upon a Time in Mexico) 2003.



Akcija, Triler

REDATELJ: Robert Rodriguez
ULOGE: Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp

Gitarista razbojnika i poznatog plaćenog ubojicu El Mariachija (Antonio Banderas) pokvareni agent CIA-e nagovara da spriječi jedno ubojstvo. Progonjen i slomljen tragedijom, El Mariachi se povlači u život u izolaciji. Prisiljen je prestati se skrivati, kada ga Sands (Johnny Depp), korumpirani agent CIA-e, nagovori na sabotažu ubojstva meksičkog predsjednika. To ubojstvo je organizirao šef kartela Barrillo (Willem Defoe), koji uz ubojstvo predsjednika namjerava svrgnuti i vladu. Uz svoja dva pratioca Lorenza (Enrique Iglesias) i Fideoa (Marco Leonardi) desperado vodi legendu o El Mariachiju u nova uzbuđenja i pustolovine. El Mariachi odluči pomoći agentu Sandsu, ali njegov angažman uključuje i osobni razlog povratka - osvetu Barillu.




Priča nad pričama (Tale of Tales) 2015.



Drama, Fantazija, Horor

REDATELJ: Matteo Garrone
ULOGE: Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones

Jednom davno bijahu tri susjedna kraljevstva, svako sa svojim veličanstvenim dvorcem, iz kojeg su vladali kraljevi i kraljice, prinčevi i princeze. Jedan je kralj bio razbludni propalica, jednog su zarobile čudne nemani, a jedna je kraljica bila opsjednuta željom da ima dijete.




Odmetnice (Bandidas) 2006.



Akcija, Komedija, Kriminalistički

REDATELJ: Joachim Rønning, Espen Sandberg
ULOGE: Penélope Cruz, Salma Hayek, Steve Zahn

1880. godina. Okrutni zakon Divljeg zapada ne pošteđuje ni Meksiko. Sara, kći bogatog bankara, i Maria, djevojka iz seljačke obitelji, nisu imale velike izglede da dijele istu sudbinu sve do dana dok ih Tyler Jackson, predstavnik New York Bank and Trusta, nije ujedinio u nesreći, uništivši njihove dvije obitelji ne bi li se nezakonito dočepao meksičkog zemljišta i omogućio širenje američke željeznice. Odlučne u osveti vlastitih očeva i zaštiti zemlje seljaka, dvije mlade žene pretvaraju se u borbene napadačice na podružnice New York Bank and Trust. Njujorška policija, želeći ubrzati njihovo uhićenje, šalje Quentina, pravednog inspektora, koji ubrzo popušta pred dvjema šarmantnim ženama koje su pravdu uzele u svoje ruke. Istovremeno, Jackson i njegovi ljudi počinju zazirati od koltova Sare i Marije koje već čitava zemlja zove “Bandidas”.




Dogma (Dogma) 1999.



Avanturistički, Komedija, Drama

REDATELJ: Kevin Smith
ULOGE: Ben Affleck, Matt Damon, Linda Fiorentino

Bethany Sloane (Linda Fiorentino) je jako razočarana a njena vjera dovedena je u pitanje kada je muž ostavi poslije saznanja kako ne može imati djecu. Ona će biti potpuno zbunjena kada joj priđe Metatron (Alan Rickman), čangrizavi anđeo. On želi da mu Bethany pomogne zaustaviti Bartlebya (Ben Affleck) i Lokija (Matt Damon), pale anđele izbačene iz Raja, koji su na putu za New Jersey. Ako njih dvojica uspiju proći ispod svoda određene crkve, dokazaće da je Bog grešan i izazvati brzi kraj svijeta. Bethany ne shvaća zašto joj je dodijeljen ovakav zadatak, ali ipak kreće na put sa pomoćnicima - Jayem, izuzetno nezgodnim bivšim dilerom droge i ženskarošem, i Tihim Bobom. Usput će im se pridružiti još nekoliko pomoćnika, uključujući i božansku muzu Serendipity (Salma Hayek) i Rufusa (Chris Rock), koji tvrdi da je trinaesti apostol i da mu Isus duguje 12 dolara...




Poslije sumraka (After the Sunset) 2004.



Akcija, Komedija, Kriminalistički

REDATELJ: Brett Ratner
ULOGE: Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson

Max Burdett (Pierce Brosnan) i njegova pomagačica Lola (Salma Hayek) su majstorski kradljivci koji se povlače na Rajski otok na Bahamima nakon još jednog uspjeha, pljačke drugog od tri poznata Napoleonova dijamanta. Njihova je financijska budućnost osigurana, a karijera u svijetu kriminala stvar prošlosti. Međutim, Stan (Woody Harrelson), FBI-ev agent koji je posljednjih sedam godina proveo neumorno tražeći Maxa, ne želi vjerovati u njihovo povlačenje i miran život. Misli da njih dvoje planiraju ukrasti i treći Napoleonov dijamant, jedan od tri savršena dijamanta na svijetu. Dijamant bi trebao stići na Rajski otok na turističkom kruzeru, što se slučajno podudara s dolaskom para na otok. Iako nema nikakve ovlasti na Karibima, Stan odluči uhvatiti lukavog Maxa i Lolu na djelu.




Ubojice usamljenih srca (Lonely Hearts)  2006.



Kriminalistički, Drama, Romantični

REDATELJ: Todd Robinson
ULOGE: John Travolta, Salma Hayek, Jared Leto

40-ih godina 20. stoljeća, Martha Beck (Salma Hayek) i Raymond Fernandez (Jared Leto) bili su ozloglašeni Ubojice usamljenih srca . Plan je bio jednostavan: nesretne ratne udovice javile bi se na oglas u kojem se Ray predstavio kao zgodni ljubavnik. Iako je Ray i Marthu upoznao na taj način, zaljubio se i uključio u strašni posao. Nakon uhićenja, Martha i Ray su priznali dvanaest ubojstava iako se pretpostavljalo da ih je bilo oko dvadeset. 22. kolovoza 1949. ubojice su osuđene na smrt.




Starci (Grown Ups) 2010.



Komedija

REDATELJ: Dennis Dugan
ULOGE: Adam Sandler, Salma Hayek, Kevin James

"Starci su komedija o petorici prijatelja i bivših suigrača (Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade i Rob Schneider) koji se nakon godina razdvojenosti ponovno sastaju povodom smrti njihovog srednjoškolskog trenera košarke. Skupa sa ženama (Salma Hayek, Maria Bello, Maya Rudolph) i djecom, unajme veliku kuću na jezeru kako bi zajedno proslavili Dan nezavisnosti. Nastavljajući svoje druženje nakon toliko godina, počinju shvaćati da starenje nužno ne znači i odrastanje.





Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.