Zanimljivosti

Gerard Butler TOP - 10 Filmova

300 (300) 2006.



Akcija, Fantazija

REDATELJ: Zack Snyder
ULOGE: Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham

Napeti prikaz povijesne bitke kod Termopila u kojoj su se kralj Leonida (Gerard Butler) i njegovih 300 Spartanaca do smrti borili protiv Kserksa i njegove brojčano daleko nadmoćnije perzijske vojske. Unatoč gotovo nepostojećoj šansi za pobjedom, Kralj Leonida odvaži se na ovaj hrabri i požrtvovni čin. Njihova odvažnost i požrtvovnost postale su inspiracija čitavoj Grčkoj da se ujedini protiv perzijskih neprijatelja i postavi temelje demokracije...




Građanin opasnih namjera (Law Abiding Citizen) 2009.



Akcija, Triler

REDATELJ: F. Gary Gray
ULOGE: Jamie Foxx, Gerard Butler, Colm Meaney, Bruce McGill

Clyde Shelton uživa u mirnoj večeri u obiteljskom okruženju kada mu u kuću upadaju dvojica razbojnika koji brutalno siluju i ubiju Sheltonovu ženu i malu kćerku. Deset godina poslije, ogorčen pravosudnim sustavom koji je jednog ubojicu osudio na smrt, a drugog potpuno oslobodio krivnje, Clyde kreće u osvetnički pohod kakav još nije viđen: prvo će se pobrinuti za ubojice, a nakon toga i na sve one koji su sudjelovali u njegovom slučaju, na vrhu s okružnim tužiteljem Nickom Riceom.




Naoružani propovjednik (Machine Gun Preacher) 2011.



Akcija

REDATELJ: Marc Forster
ULOGE: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Michael Shannon, Kathy Baker

Kada bivši član bajkerske bande, Sam Childers, donese životnu odluku da ode u Istočnu Afriku i pomogne u obnovi kuća uništenih u građanskome ratu, zgroze ga neizrecivi užasi s kojima je suočeno ranjivo stanovništvo regije, posebice djeca. Zanemarivši upozorenja iskusnijih humanitarnih djelatnika, Sam udara temelje novog sirotišta gdje je najpotrebnije, usred teritorija koji kontrolira brutalna Božja vojska otpora, odmetnička paravojna organizacija koja prisiljava mlade da postanu vojnici prije negoli uopće uđu u pubertet. Ali Samu nije dovoljno samo pružiti zaklon žrtvama Božje vojske otpora. Odlučan spasiti što je više moguće djece, on pokreće oružane misije duboko u neprijateljskom teritoriju kako bi izvukao otetu djecu i vratio mir u njihove živote – a time i u svoj.




Gola istina (The Ugly Truth) 2009.



Komedija, Romantični

REDATELJ: Robert Luketic
ULOGE: Katherine Heigl, Gerard Butler, Bree Turner

Abby Richter (Katherine Heigl) je producentica jutarnje televizijske emisije čija je potraga za gospodinom Savršenim rezultirala time da je i dalje sama. No Abby ce doživjeti grubo otrežnjenje kad se njezini šefovi udruže s Mikeom Chadwayom (Gerard Butler), osebujnom ličnošću s lokalne televizije koji ce otkriti golu istinu o tome čime se vode muškarci i žene u potrazi za „boljom polovicom".




Pad Olimpa (Olympus Has Fallen) 2013.



Akcija, Triler

REDATELJ: Antoine Fuqua
ULOGE: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman

U ovom napetom akcijskom trileru bivši pripadnik specijalnih postrojbi Mike Banning morao je zbog posljedica tragične nesreće u kojoj su sudjelovali sam predsjednik i prva dama SAD-a odstupiti s mjesta predsjedničkog tjelohranitelja. Međutim, u trenutku kad teroristi preuzimaju Bijelu kuću Benning se nađe zatočen unutar njenih zidova. Nema drugog izbora već boriti se protiv moćno naoružanog neprijatelja kako bi spasio predsjednika i spriječio izbijanje općeg ratnog stanja.




Fantom u operi (The Phantom of the Opera) 2004.




Drama, Mjuzikl, Romantični

REDATELJ: Joel Schumacher
ULOGE: Gerard Butler, Emmy Rossum, Patrick WilsonJoel Schumacher

U Parizu 1919. dražba predmeta iz pariške Opere vratila je Meg Giry (J. Ellison) u davnu 1870. godinu kad je Opera bila na vrhuncu slave. Njezina majka madam Giry (M. Richardson) bila je učiteljica baleta, a publiku je najviše privlačila hirovita Carlotta (M. Driver). Gradom se širila i legenda o zagonetnom Fantomu (G. Butler), maskiranom čovjeku koji navodno živi u spiljama pod zgradom Opere. Nakon što su upravljanje Operom preuzeli Firmin (C. Hinds) i njegov partner Andre (S. Callow), s njima je stigao i njihov štićenik Raoul (P. Wilson). Među umjetnicima u Operi bila je i mlada Christine (E. Rossum), darovita pjevačica koja je nastupala u Carlottinoj sjeni. Jednom prilikom nastupila je kao Carlottina zamjena i prekrasnim glasom osvojila publiku. Kad je ugledala Raoula, Christine je u njemu odmah prepoznala dječaka u kojeg je bila zaljubljena. Nije znala da je u nju zaljubljen i tajanstveni Fantom, mladić koji je unakaženo lice skrivao maskom. Kad je shvatio da se između Carlotte i Raoula rađa ljubav, Fantom je odlučio pod svaku cijenu stati na put njihovoj sreći...




Surferi (Chasing Mavericks) 2012.



Drama

REDATELJ: Curtis Hanson
ULOGE: Gerard Butler, Elisabeth Shue, Jonny Weston, Abigail Spencer

Inspirativna istinita priča o surferskom fenomenu Džeju Morijartiju. Kada 15-godišnji Džej otkrije da mitski Meveriks, jedan od najvećih talasa na svetu, ne samo da postoji, već se i nalazi samo nekoliko kilometara od njegovog doma u Santa Kruzu, pridobije lokalnu legendu Frostija Hesona da ga nauči kako da preživi jahanje na velikom talasu. Džej i Frosti kreću na svoj put postizanja nemogućeg i razvijaju jedinstveno prijateljstvo koje menja živote obojici pa njihov podvig kroćenja Meveriksa postaje mnogo više od surfinga.




Dragi Frankie (Dear Frankie) 2004.



Drama, Romantični

REDATELJ: Shona Auerbach
ULOGE: Emily Mortimer, Jack McElhone, Gerard Butler

Da bi zaštitila osjećaje svoga sina koji odrasta bez oca,Lizzy u tajnosti piše sinu pisma u ime njegovog oca.Rastrgana između priznanja istine i zaštite svoga sina,Lizzie odluči unajmiti zgodnog stranca da odigra ulogu oca na jedan dan.




P.S. Volim te (P.S. I Love You) 2007.



Drama, Romantični

REDATELJ: Richard LaGravenese
ULOGE: Hilary Swank, Gerard Butler, Harry Connick Jr.

Tijekom posjeta Irskoj, Amerikanka Holly (Hilary Swank), na seoskoj cesti upoznaje mladog Irca Gerryja (Gerard Butler). Bila je to ljubav na prvi pogled, pa su se ubrzo i oženili. No, sve se mijenja kada Gerry oboli i umre od raka. Hollyn svijet se ruši. Jedina osoba koja ju je u potpuno razumjela i bezuvjetno voljela zauvijek je nestala iz njena života. No ipak, Gerry ju nije htio samo tako ostaviti. U trenucima kada je znao da mu se bliži kraj, napisao je niz pisama kojima će voditi Holly nakon njegove smrti. Prvo pismo stiže na Hollyin trideseti rođendan u obliku torte i snimke u kojoj Gerry poručuje da se unatoč svemu treba razveseliti za svoj rođendan.




RocknRolla (RocknRolla) 2008.



Akcija, Kriminalistički, Triler

REDATELJ: Guy Ritchie
ULOGE: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Idris Elba

Lenny Cole, londonski mafijaški šef, pomaže ruskom mafijašu Uri Omovichu. Kada ruski mafijaš organizira veliku prijevaru u kojoj zaradi milijune funti, članovi londonskog podzemlja dolaze po svoj dio. Mnogi sumnjivi ljudi, gospodin One-Two, računovotkinja Stella, Johnny Quid, drogirana rock zvijezda…samo su neki od njih.

Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.