Zanimljivosti

Ryan Gosling - Top 10 Filmova

 


Ryan Thomas Gosling (rođen 12. studenog 1980) Kanadski je glumac i glazbenik. Počeo je karijeru kao dječja zvijezda u animiranoj dječjoj seriji "The Mickey Mouse Club". U nastavku  vam  donosimo 10 (nama) najboljih filmova Ryana Goslinga.


Vožnja (Drive) 2011.



Kriminalistički, drama

REDATELJ: Nicolas Winding Refn
ULOGE: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston

Ovo je priča o vrhunskom vozaču, hollywoodskom kaskaderu (Ryan Gosling, Blue Valentine), usamljeniku po prirodi koji dodatno zarađuje kao vozač za bijeg, odrađujući prljave poslove za kriminalno podzemlje. Nakon što pristaje pomoći bivšem zatvoreniku i dečku svoje prelijepe susjede (Carey Mulligan, An Education) u poslu koji pođe opasno naopako i sam se nađe na meti nekih od najopasnijih ljudi Los Angelesa. Jedini način na koji može preživjeti je raditi ono što najbolje zna: voziti.


Grijesi očeva (The Place Beyond the Pines) 2012.



Kriminalistički, drama, triler

REDATELJ: Derek Cianfrance
ULOGE: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes

Epska priča koja istražuje neraskidive veze između očeva i sinova. Film prati dvije generacije, četiri muškarca, koji se bore prevladati svoje krvavo naslijeđe. Motorist Luke očajnički se pokušava pomiriti s Rominom, ljubavlju svog života, koja mu je nedavno u tajnosti rodila sina. Pokušavajući osigurati pristojan život svojoj novoj obitelji, Luke se odlučuje za pljačkanje banaka. Obzirom na njegove vozačke sposobnosti, bijeg mu nikada nije problem. Na put mu želi stati ambiciozni policajac koji gradi svoju karijeru u korumpiranoj postaji. Drama se razvija kroz petnaest godina, dok grijesi iz prošlosti sustižu dvojicu dječaka koji se bore sa vlastitim naslijeđem.


Tužna veza (Blue Valentine) 2010.



Drama, romantični

REDATELJ: Derek Cianfrance
ULOGE: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman

Priča o mladom bračnom paru, koja prati evoluciju njihova odnosa kroz duži vremenski period. Tuga I sreća, drama I bonaca, sve što nosi jedan život.


Oklada stoljeća (The Big Short) 2015.



Biografski, komedija, drama

REDATELJ: Adam McKay
ULOGE: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling

Oklada stoljeća, istinita je priča o nekoliko izuzetno vještih investitora koji su u razdoblju od 2007. do 2010. iskoristili situaciju stalnoga rasta cijena ne­kretnina i stvaranja velikoga broja hipoteka te su bogatstvo stekli nepopularnim, proračunatim klađenjem na financijski raspad. Biografska humoristična drama. Film se sastoji od tri priče koje su odvojene, no događaju se istodobno, a povezuje ih radnja smještena u godine što su prethodile kolapsu stambenog tržišta 2007. U razdoblju od 2006. do 2007. godine skupina ulagača investicije je usmjerila protiv američkog hipotekarnog tržišta. U svom istraživanju otkrili su koliko je ono krhko i korumpirano...


Half Nelson (Half Nelson) 2006.



Drama

REDATELJ: Ryan Fleck
ULOGE: Anthony Mackie, Ryan Gosling, Shareeka Epps

Mladi bijelac Dan Dunne podučava povijest i trenira žensku košarkašku ekipu u srednjoj školi u Brooklynu, u kojoj su većina učenika crnci i latinoameričkog porijekla. U učionici Dan održava jednu sliku, a izvan je nešto posve drugo. Njegov je život u rasulu. S obitelji održava komunikaciju na daljinu. Drogira se. Iako se njegova bivša djevojka Rachel očistila od droge, Dan drži da njemu rehabilitacija ne bi pomogla. Stoga je grozan prema ženama. No sprijatelji se s 13-g. Drew koja je njegova učenica i igra u košarkaškoj ekipi. I ona sama ima svojih problema.


Lars ima curu (Lars and the Real Girl) 2007.



Komedija, drama, romantični

REDATELJ: Craig Gillespie
ULOGE: Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider

Kada Lars Lindstrom predstavi svom bratu Gusu i šogorici Karin svoju novu prijateljicu Biancu koju je upoznao putem Interneta, njihova je prva reakcija - šok i nevjerica. Padne im na pamet nije li njihov dragi Lars, koji je inače sladak i introvertan tip, potpuno poludio – naime, upoznavši Biancu oni vide da se radi o običnoj lutki.


Sjećanje na Titane (Remember the Titans) 2000.



Biografski, drama, sportski

REDATELJ: Boaz Yakin
ULOGE: Denzel Washington, Will Patton, Wood Harris, Ryan Gosling

Alexandria, Virginia, 1971. Kako bi napokon i u praksi provele međurasnu jednakost, vlasti odluče reorganizirati mjesno školstvo i ujediniti dotad strogo odvojene, isključivo bjelačke ili crnačke srednje škole. Trener američkog nogometnog tima Titans u srednjoj školi T. C. Williams postane Afroamerikanac iz Sjeverne Caroline Herman Boone (D. Washington), dok je dotadašnji trener Bill Yoast (W. Patton) imenovan njegovim zamjenikom. Iako Yoast žali za izgubljenim mjestom, svjestan je da se mora žrtvovati u korist općeg dobra. No, njegovi su sugrađani protiv toga, osobito daroviti nogometaš Gerry (R. Hurst) i Yoastova kći Sheryl (H. Panettiere), svatko iz svog razloga. Boreći se protiv rasnih predrasuda, Boone i Yoast počnu slagati zajedničku momčad, dok Gerryju pravu konkurenciju počnu stvarati "došljaci" Petey (D. Faison) i Julius (W. Harris).


Blade Runner 2 (Blade Runner 2049) 2017.



Akcija, drama, misterija

REDATELJ: Denis Villeneuve
ULOGE: Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas

Trideset godina nakon događaja iz prvog filma, novi istrebljivač, losanđeleski policajac K (Ryan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao prije trideset godina..


La La Land (2016)



Komedija, drama, mjuzikl

REDATELJ:  Damien Chazelle
ULOGE: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, John Legend

U filmu Gosling igra jazz glazbenika koji se zaljubljuje u glumicu u usponu (Emma Stone), nakon čega uslijedi prava ljubavna romansa sa zapletom. Radnja filma smještena je u Los Angeles s naglaskom na atmosferu zlatne ere Hollywooda koja pršti romantikom kakva se ne viđa svaki dan.


Ta luda ljubav (Crazy, Stupid, Love) 2011.



Komedija, drama, romantični

REDATELJ: Glenn Ficarra, John Requa
ULOGE: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore

Cal Weaver ima četrdeset i koju i živi svoj san – ima dobar posao, lijepu kuću, odličnu djecu i brak sa svojom srednjoškolskom ljubavi. Kad sazna da ge supruga vara i želi razvod, njegov "savršen" život brzo se raspada. Što je još gore, u današnjem svijetu samaca, Cal koji na spojeve nije izlazio zadnjih nekoliko desetljeća, ispada potpuno neprilagođen. Nesretnog Cala za svog štićenika uzima Jakov Palmer, frajer koji poznaje igru. Upoznaje ga s brojnim mogućnostima koje se nude: žene željne flerta, muška opijanja i osjećaj za stil kojeg nude mladenački dućani. Unatoč potpunoj promjeni životnog stila i novim osvajanjima, jednu stvar Cal ne može promijeniti - svoje srce, koje ga vodi natrag do mjesta gdje je njega sve počelo.










Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.