Zanimljivosti

TOP 10: Filmskih adaptacija


Gospdar prstenova



Gospodar prstenova je veliki filmski spektakl koji se sastoji od tri dijela. Adaptacija je tri romana istim imenom kojega je napisao J.R.R Tolkien. Priča je započeta kao nastavak ranijeg dijela koji se krije iza naslova"Hobit" ali se razvila u mnogo veću i opširniju priču.

Harry Potter             

Harry Potter filmska je adaptacija od sedam istoimenih romana koje je napisala književnica J.K Rowling. Radnja priče se vrti oko tri najbolja prijatelja čarobnjaka koji pokušavaju poraziti najmračnijeg, najvećeg i najmoćnijeg čarobnjaka svih vremena Lord Voldemorta.

Pijev život  




Pijev život adaptacija istoimenog romana Yanna Martela koji je 2002. godine osvojio književnu nagradu Booker. Pijev život krije priču o velikim temama: o životu i smrti, čovjeku i prirodi, stvarnosti i iluziji, vjeri i gubitku iste. Više o filmu vidi ovdje.

Kad jaganjci utihnu

Američki triler temeljen na romanu Thomasa Harrisa o dr. Hannibal Lectoru briljantnom psihijatru ujedno i  kanibalu-serijskom ubojici koji će pomoći mladoj FBI agentici u hvatanju jednog serijskog ubojice naravno pod uvjetom da se njegovi zahtjevi zadovolje.


Kum

Kriminalistička drama temeljena na istoimenom romanu Maria Puza u kojemu predstavlja kronoloških deset godina prikazivanja mafijaške obitelji Corleone.


Klub boraca


Crna komedija snimljena prema istoimenom romanu Chucka Palahniuka, tematski je obrađen jednom od najsuvremenijih i najrasprostranjenijih pojava u svijetu kapitalizma – potrošačkim društvom i gubitkom identiteta koji je neminovan u takvom društvenom uređenju.

Ralje

Kultni film Steavena Spilberga zasnovan na istoimenom bestseleru, a radnja filma prati legendarnu veliku bijelu psinu koja je natjerala strah u kosti lokalnim mještanima jednog gradića.

Isijavanje

Horor Stanleyja Kubricka temeljen na istoimenom romanu Stephena Kinga u kojemu nam glavna priča u filmu pruža uvid u život nenormalne obitelji, mračne hodnike duše i ljudsku slabost.

Paklena naranča

Film "Paklena naranča" snimljen je prema istoimenom Romanu Anthonyja Burgessa samo što je u filmskoj verziji Stanleya Kubricka mnogo mračniji i šokantniji prikaz nasilja u ljudskom društvu.

Ja sam legenda 


Film zasnovan na istoimenom romanu Richarda Mathesona čija se radnja filma vrti oko posljednjeg preživjelog čovjeka na svijetu zaraženog vampirizmom.


Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.