Zanimljivosti

Zanimljivosti koje niste znali o Hollywoodu


Hollywood ima samo jedan glavni filmski studio


Usprkos njegovoj povezanosti sa blještavilom i glamurom u filmskoj industriji , Hollywood je dom samo jednom velkom studiu: "Paramount". Spomenuti studio je također i najstariji u gradu te je kroz veliki niz godina otkupio mnoga studia kao što su RKO i Desila te je proces njegova širenja došao do točke da je po velićini blizak svom južnjačkom rođaku "Disneylandu".



Poznati Hollywoodski znak prodan je na eBayu


U početku je poznati Hollywoodski znak bio privremeni poduhvat oglašavanja Hollywoodske zemlje ali kasnije je znak postao  dio znamenitost grada. Godine 1970-te znak bijaše zapušten te je Hugh Hefner organizirao fond za povratak znaka u slavu."Hollywood Chamber of Commerce" prodala je izvorna slova za 10.000 dolara jednom promotoru koji je kasnije slova prodao producentu i poduzetniku Dan Blissu.
Godine 2005-te Bliss je slova stavio na prodaju na  eBay te ih je kupio kipar Bill Mack za 450.000 dolara.



Na Hollywoodskoj stazi slavnih nedostaju neka velika imena


Velike zvijezde kao što su  Clint Eastwood, Meli Gibson i Roberd Redford nemaju svoju zvijezdu na stazi slavnih iz vjerovatnog razloga što svoja imena nisu dala na razmatranje vrijedno 25.000 dolara.
Staza slavnih je pločnik duž Hollywood Boulevarda i Ulice Vine u Hollywoodu u SAD, na kojem je izrezbareno preko 2.000 petokrakih zvijezda s imenima slavnih ličnosti kojima je počast iskazala Holivudska trgovačka komora za njihov doprinos industriji zabave.





Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.