Zanimljivosti

TOP 10 Hollywoodskih tajni



U svojoj 37.god Jack Nicholson konačno pronašao svoje prave roditelje

Jack Nicholson je odrastao misleći da su mu (sa mamine strane) djed i baka pravi roditelji i tek kada je napunio svoju 37. god uz pomoć novina "Time journalist" saznao je da mu je zapravo majka njegova sestra. Kada je konačno saznao istinu majka i baka mu više nisu bile žive tako da sada nikad neće saznati tko mu je zapravo otac.


Scientologija puno više prevladava u Hollywoodu nego što mislite.

Vjerovatno svi znate neka od imena filmskih velikana koji su bili članovi scientološke zajednice.
Tom Cruise je uvijek glavna meta kada se priča o toj vrsti potpore konzervativog pokreta, a sam John Travolta  je bio jedan od "njih" ranije u 70-ima. Kirstie Alley, Elizabeth Moss, and Giovanni Ribisi također čine čine krug te zajednice čije članstvo je sve manje u posljednjim godinama. To ni približno ne znači da kada je riječ o toj zajednici, čini se kao da izumire. Naprotiv, u tom gradu nalazi se više nego nekoliko vrlo moćnih članova te zajednice koji šire i prenose svoje  vjerovanje.
Glavna tajna među scientolozima je Will Smith. Kao jedna od najvećih i najomiljenijih filmskih zvijezda počeo je govoriti pozitivno o njihovom kretanju 2006 god. tvrdeći da je i sam imao neke briljantne i revolucionarne ideje.Uvijek je negirao da je njihov aktivni sudionik iako je donirao više od milijun dolara za osnivanje privatne škole u Kaliforniji koja se temelji na načelu scientološkog obrazovanja.



Hollywoodske računovođe kradu novac samih autora 

"Forrest Gump" je jedan od filmova koji je ostvario najveće uspjehe bilo pitanje filmske kritike ili financijsko ostvarenje u povijesti. Film je zaradio 677 milijuna dolara u širokom izdanju a milijuni su još zarađeni  u prodaji proteklih godina. Film je osvojio šest oskara: za najbolji film, najbolji redatelj "Robert Zemeckis, za najbolji adaptirani scenarij, za glavnog glumca "Tom Hanks",specijalne efekte i montažu.
Danas je film vrlo cijenjen u svijetu, a samog autora koji je napisao istoimeni roman bi se trebalo uzdizati visoko do neba, zar ne?
Žalosno ali  tvorac istoimenog romana"Winston Groom" nije dobio nijedan blagi novčić od dobivenih 677 milijuna .Platio je naknadu za prava na svoj scenarij ali bijaše obavješten da je film zapravo "BoxOffice" neuspjeh. W.Groom je i danas jedna od najpoznatijih žrtva Hollywoodskih računovođa na način da računovođe namjerno povećaju trošak filma da mogu proglasiti poslovni gubitak i zadržati bruto prihod. To je nažalost uobičajena praksa u Hollywoodu. Harry Potter film zaradio je bilijone u prodaji ulaznica kao i sami filmovi Marvelovog: "Spidermana".




Zlatni globus otvoren je po pitanju podmićivanja

Publika je kao i sami kritičari ostala zapanjena godine 2010 kada je film "Turist"  osvojio tri nominacije za zlatni globus. Film je kritikama proglašen totalnom katastrofom. Sam Peter Traves ga zove najgorim filmom godine, a nakon samog početka puštanja filma u javnost često je ismijan.
Nakon toga je film neobjašnjivo nominiran za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu koju nose "Angelina Jolie" i "Johnny Depp" Ta vijest je naglo buknula po pitanju medija te je Ricky Gervais agresivno  popljuvao samu odluku zlatnog globusa. Navodi o tome da filmaši  podmićivanju Zlatni globus ne javljaju se po prvi puta. Sharon Stone je "kupila" nominaciju za glavnu ulogu podmićivanjem nekoliko članova sa zlatnim satovima. 



Marvelovi filmovi su jedna bolest koja treba lječenje

Ako postoji čarobna formula za uspjeh onda ju je Marvel sigurno odgonetnuo. Film: "Kapetan Amerika: ratnik zime" zaradio je više novaca na kino blagajnama nego većina zemalja od svog BDP-a. Počevši sa "Iron Manom" marvel je počeo izdavati hit za hitom kao što su: "Thor",i "Howkeye" pošto to "BoxOfice" i privaći. Glavni junaci su vrlo zgodni i duhoviti ali što ne ne štima  u ovim novim franšizama?
Nažalost glumci slave ekipe "osvetnika"  uopće nisu oduševljeni, naprotiv to ih totalno ubija.Mogu si priuštiti sve što požele ali nažalost je filmski proces stvaranja manje nego zahvalan. Chris Evans je vrlo nesretan po pitanju ispunjavanja zahtjevene uloge u odijelu slavnog Kapetana Amerike zbog čega je stalno odsutan od svoje obitelji.
Publika možda voli slavne Osvetnike ali oni što se nalaze iza kamere guše se u svakom trenutku.



Woody Allenova disfunkcionalna obitelj

Woody Allen je u medijima pod opakim optužbama zbog navodnog zlostavljanja svoje posvojene kćeri Dylan. Za sada su opovrgnute sve optužnice ali predpostavka i dalje stoji.



Arnolda Schwarzeneggera tajna afera

Nedugo nakon njegova druga guvernerskog mandata  njegova bivša žena otkrila je pravi razlog njihova razvoda.Naravno, njegova ljubavna afera.Spavao je sa njihovom kućnom pomočnicom sa kojom ima i izvanbračno dijete. Arnold godinama nakon incindenta žestoko se trudi održati obitelj i dalje na okupu usprkos svim izrugivanjima po medijima, a Arnoldova visoka postignuća bi se trebala i dalje poštivati.



U filmu "Caddyshack" hrpa droge

Vjerovatno uopče niste iznenađeni o broju ovisnika o opojnim drogama u Hollywoodu. Sigurno radi stresa koje tamo umjetnici proživljavaju. 80-tih je bio vrhunac prekomjernom načinu života u Hollywoodu, a kokain je bio vrlo rasprostranjen u tom gradu kao što možemo to vidjeti i u komedijama tipa "Caddyshack". Svaki član te komedije tražio je da mu se novac isplati u gotovini kako bi mogao partijati svake večeri.



Redatelj "Casablace" vjerovatno ubio nekoliko statista?

Sama Hollywoodska prošlost se ne može pohvaliti sa svojim sigurnosnim standardima gdje su specijalni efekti bili besmislica, a akrobacije su bile stvarne. 
Slavni redatelj "Casablance" umjesto da je koristio minijature, na čemu je i sam snimatelj inzistirao, odlučio uzeti stvari pod svoje te je studio napunio vodom, a da pritom nije obavjestio statiste koji nisu bili nikako osigurani. Prisiljeni su biti u vodi satima dok se film snimao.Kaskader koji je tome svjedočio tvrdi da su se tri statista utopila. Nikada nećemo znati jer je to istina, tada je Hollywood bio dobar u čuvanju takvih stvari daleko od očiju javnosti.



Gwineth Paltrow nenadavno prošla kroz vrlo teške i bolne trenutke

Gwineth Paltrow prošla je kroz vrlo treke trenutke prošle godine. Noseći svoje treće dijete nakon prvog tromjesečja tragično je pobacila, što ju je i zamalo koštalo života.


Nema komentara:

Objavi komentar

Filmske Preporuke Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: follow777. Pokreće Blogger.